ZCFC laat zege uit handen glippen op bezoek bij Kolping Boys (zat)

Alkmaar- Op zaterdagmiddag op Sportpark De Nollen in het Alkmaarse Oudorp liet ZCFC bij Kolping Boys (zat) zien dat de spelvreugde aanwezig was, er veel inzet en strijd was maar dat de ploeg ook het betere van het spel had. Goede combinaties, goed verdedigen en dat zorgde ervoor dat ZCFC in de eerste helft ook met 3-0 voor stond. En dat waren allemaal prima uitgespeelde doelpunten. Maar in het tweede bedrijf ging het toch mis en zo blijven er voetbalzaken om aan te sleutelen.

Voor de statistieken: de Zaanse oranje doelpunten makers op een rijtje. Het werd 1-0 door Lucas, 2-0 door Tom en 3-0 door AƤron. ZCFC was het beter spelende elftal maar liet de zege glippen. Mooi om te constateren dat er bij het team van ZCFC trainer Patrick Huisman een team met een gemiddelde leeftijd van nauwelijks 21 jaar in het veld stond. En dan valt de 1-3 en is er eigenlijk nog helemaal niets aan de hand; maar in het laatste kwartier sloeg de pech toe en kwam de thuisploeg alsnog op gelijke hoogte. Al zeggen sommige critici dat je dit ook over jezelf afroept. Het gedegradeerde ZCFC kent een redelijke seizoenstart in de zaterdag 4e klasse-A en staat op een zevende plaats met drie gespeelde duels en vier behaalde punten. Zaterdag speelt de ploeg op sportpark Kalverhoek tegen Sint Adelbert dat met evenveel duels zes punten behaalde.