Kolping Boys traditiegetrouw lastige opponent voor sv Fortuna Wormerveer

Alkmaar- Op Sportpark De Nollen stond het duel Kolping Boys tegen Fortuna Wormerveer op het affiche. Het duel stond onder leiding van de heer Rampersad. Hij kon één keer richting middenstip wijzen. En dit niet in het voordeel voor Fortuna Wormerveer.

Een prachtige dag voor een spannende wedstrijd in de zondag eersteklasse. Een prima dag ook voor menig Fortunees om de fiets te pakken en heerlijk pedalerend richting Kolping Boys te rijden. Of dat gevoel ook op de terugweg heerste valt te betwijfelen. De bezoekers met 1-0 zien verliezen en eindigen met 9 man is heel vervelend. En dat allemaal in een wedstrijd die eigenlijk net zo goed in een 6-6 had kunnen eindigen.

De wedstrijd moest vanwege ‘vrouwen op het veld’ een kwartier laten van start gaan. Meteen al was het zien dat het een op en neer gaande wedstrijd zou gaan worden. Meteen al was daar een kans voor de Wormerveerse mannen. Een kans die eigenlijk niet te missen viel, maar dat wel geschiedde.
De druk van Fortuna blijft in die fase en een doelpunt hing in de lucht. Het 16 meter gebied van Kolping Boys leek bij tijd en wijle een flipperkast. Er weer zelfs hands gemaakt, een speler getackeld, maar de arbiter bedekte alles met de mantel der liefde. 

Aan de andere kant moest Sem op zeker moment al zijn lengte aanwenden om een bal prachtig uit het kruis te tikken. Na zo’n half uur spelen leek het er op dat we ons te makkelijk lieten aftroeven. In de aanval moet ‘sneltrein’ Dani geblesseerd het veld verlaten en voor hem komt Yassin.

Nog net voor het rustsignaal een snelle uitval van de Boys en dat dwingt Sem tot een overtreding net buiten zijn 16. De arbiter toverde hem een logische rode kaart voor. Dat maakte dat Justin moest starten met een vrije trap op de 16 lijn. Cerezo werd om die reden gewisseld. De vrije trap ging mis.
Dan is het nog altijd geen pauze en gaat Arsenio geheel onvrijwillig naar de grond. Normaliter een dikke pingel, maar in de Week van de Scheidsrechter klaarblijkelijk niet. 

De pauze gebruikt Justin om zich echt op te warmen. In het begin van het tweede bedrijf meteen al een goede Fortuna-aanval die een prooi wordt voor de K-goalie. Daaropvolgend nog een prima aanval waaruit Yassin net over schiet. Het aandringen van Fortuna lijkt risicovol, maar is nodig. Na een spelhervatting is het de thuisploeg die goed gebruik maakt van de snelheid en lengte van haar spitsen en moeten we geschrokken de 1-0 accepteren. 
Dat maakt het mogelijk dat Kolping gaat rondspelen zonder echt te willen aanvallen. Trainer Rene gaat wisselen om de bakens te verzetten. Sidney en Jasper gaan eraf waar Ivan en Ramin erin komen

Goed doorzetten en opkomen van Revinio lijkt de gelijkmaker op te gaan leveren, maar zijn schot is net niet krachtig genoeg. Dan maakt Ramin Rahami zijn debuut en met een man minder probeert Fortuna vol overtuiging druk te zetten. De keeper van Kolping stopt inzet van Ivan.

Aanvallend probeert Fortuna W er alles aan te doen. Uit een vrije trap wordt door Jordi centimeters overgekopt. Fortuna is – ondanks de minderheid qua spelers – voetballend beter, alleen het afmaken is een probleem.  Kolping is in de situatie dat zij op de counter kunnen spelen. De boomlange spitsen dreigen wel, proberen het ook, maar Justin weigert te wijken. 

In de slotfase is het pompen of verzuipen. Aan kanen geen gebrek, maar het zit dan steeds even niet mee voor de ploeg uit Wormerveer. Jordi krijgt in die fase geel van de arbiter en dat blijkt niet voldoende want er volgt een tweede en daardoor blijven er negen Fortuna-strijders over. Aan inzet ligt het beslist niet, het beetje geluk dat je soms nodig hebt ontbreekt dit keer. 

Zelfs in de slotseconden lijkt Ivan toch nog de meer dan verdiende gelijkmaker te gaan scoren, maar zijn schot gaat net over en de Wormerveerders moeten genoegen nemen met een nederlaag.
En als je dan als supporter op de fiets naar huis terug moet dan kun je in ieder geval het chagrijn uit je lijf trappen.