Jong AZ met ruime cijfers langs NAC

Jongelingen Alkmaar Zaanstreek overtuigend voorbij ploeg van Zaankanter Robert Molenaar

Zaanstad- Jong AZ ging vrijdag met overtuigende cijfers langs NAC Breda. De formatie van trainer Maarten Martens was op het AFAS Trainingscomplex met 4-0 te sterk voor de Brabanders. Yusuf Barasi, Soulyman Allouch, Iman Griffith en Mexx Meerdink verzorgden de doelpunten. 

In een levendige openingsfase waren de eerste kansen voor Jong AZ. Zo kreeg Barasi al na enkele minuten een aardige kopkans en had Allouch de bal een paar minuten later voor het intikken na een voorzet bij de tweede paal. Beiden leverden nog geen goal op.

Reflex Westerveld
De bezoekers uit Breda – waar AZ-huurling Tijs Velthuis in de basis stond – waren in de dertiende minuut voor het eerst gevaarlijk. Jort van der Sande kon op de vijfmeterlijn schieten, maar Sem Westerveld redde met een knappe reflex.

Handig stiftje
In de achttiende minuut brak Jong AZ de ban. Griffith drong het strafschopgebied binnen en verschalkte keeper Roy Kortsmit met een handig stiftje. Het leer kwam vervolgens voor doel, waar Barasi simpel kon afdrukken: 1-0.

Sierlijk
Met de rust in aantocht kregen de Alkmaarders nog twee goede mogelijkheden. Zo moest Kortsmit sierlijk redden op een inzet van Fedde de Jong en schoot Barasi – na een heerlijke steekpass van basisdebutant Sem Dekkers – op het lichaam van de sluitpost.

Allouch koelbloedig
In de 51e minuut viel de tweede Alkmaarse goal. Peer Koopmeiners kwam op de rand van het strafschopgebied in balbezit en zag Allouch vrij staan. Zijn pass was op maat en Allouch rondde koelbloedig af: 2-0.

Overstapje
Jong AZ zou zelfs op een 3-0 voorsprong komen. In de zestigste minuut kreeg Allouch op de linkerflank de ruimte een voorzet te geven. Bij de tweede paal stonden Robin Lathouwers en Griffith vrij. Eerstgenoemde stapte handig over de bal heen en gaf Griffith daarmee een vrije schietkans: 3-0. 

Fraaie kopbal
In het restant van de wedstrijd waren de beloften vooral in de omschakeling gevaarlijk. Dat leverde nog schietkansen op voor Mexx Meerdink (hard op Kortsmit) en De Jong (over). In de 87e minuut viel zelfs de 4-0. In de omschakeling kwam Griffith bij het NAC-doel. Hij zette voor op Meerdink, die vervolgens fraai binnen kopte. 

Drie punten
Jong AZ mocht zodoende drie punten mocht bijschrijven. Daarmee maakte de ploeg een einde aan een mindere periode, waarin driemaal op rij werd verloren. 

Westerveld: ‘Extra fijn gevoel’
“Voor mijn gevoel hadden wij vanaf het begin de overhand”, vond Westerveld. “Het is altijd moeilijk die concentratie vast te houden, maar dat hebben we nu goed gedaan. Voor mij persoonlijk is het lekker dat we een clean sheet houden. Dat zorgt voor een extra fijn gevoel, maar dat we hier winnen is natuurlijk nog belangrijker.” 


WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ – NAC Breda 4-0 (1-0)
Keuken Kampioen Divisie

Opstelling Jong AZ: Sem Westerveld; Robin Lathouwers, Wouter Goes, Finn Stam, Sem Dekkers (88. Loek Postma); Peer Koopmeiners (63. Lewis Schouten), Fedde de Jong, Zico Buurmeester; Iman Griffith, Yusuf Barasi (63. Mexx Meerdink), Soulyman Allouch.
Opstelling NAC Breda: Roy Kortsmit, Boyd Lucassen, Tijs Velthuis, Rowan Besselink, Fabio Di Michele Sanchez; Alex Plat, Ezechiel Banzuzi (58. Charles-Jesaja Herrmann), Javier Vet (76. Boris van Schuppen); Kaj de Rooij, Jort van der Sande (68. Ayouba Kosiah), Odysseus Velanas. 

Scoreverloop: 18. Barasi 1-0, 51. Allouch 2-0, 60. Griffith 3-0, 87. Meerdink 4-0. 
Gele kaarten: Stam, Goes (Jong AZ), Van der Sande, Velanas (NAC Breda). 
Rode kaart: –
Scheidsrechter: Jesse Rozendal.
Toeschouwers: 550.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl