Jong AZ ontvangt NAC Breda

Zaanstad- Jong AZ neemt het vrijdagavond op het eigen AFAS Trainingscomplex op tegen NAC Breda. Het gaat om een ontmoeting tussen de nummer acht en nummer negen van de Keuken Kampioen Divisie.

Na negen speelrondes staat Jong AZ op de negende plek. De ploeg van trainer Maarten Martens gaat tegen NAC Breda op zoek naar de eerste driepunter na vier duels zonder zege. De Bredanaren staan na de nederlaag tegen VVV-Venlo van afgelopen vrijdag één plekje hoger op de ranglijst.

Verlies bij De Graafschap

De meest recente wedstrijd van Jong AZ in de Keuken Kampioen Divisie was tegen De Graafschap. Het duel met de Doetinchemmers werd met 2-0 verloren. Oud-AZ’er Charlison Benschop en Siem de Jong maakten de doelpunten namens de thuisploeg.

Milos Kerkez

Op 21 februari 2022 speelde Jong AZ voor het laatst in eigen huis tegen NAC. Opvallend was dat Milos Kerkez zijn eerste officiële wedstrijd in het AZ-shirt speelde. De Hongaarse verdediger stond aan de aftrap en werd in de 77ste minuut vervangen door Wouter Goes.

Primeur

Voor Jong AZ zou winnen van NAC Breda een primeur betekenen. De eerste zes ontmoetingen met het team gingen verloren. Op 16 september 2019 werd de eerste confrontatie tussen de twee ploegen afgewerkt. Tijjani Reijnders maakte namens Jong AZ de enige goal.

Blessuretijd

De ontmoeting eindigde in een 0-2 nederlaag. Danny Bakker en Odysseus Velanas namen de treffers voor hun rekening. Velanas wist pas in de tweede minuut van de blessuretijd de eindstand te bepalen. Bij NAC stond destijds nog voormalig AZ-keeper Nick Olij op doel.

Tijs Velthuis

Voor NAC Breda-verdediger Tijs Velthuis heeft de ontmoeting met Jong AZ een speciaal randje. Hij wordt dit seizoen door AZ verhuurd aan de Brabanders. Velthuis is bij NAC verzekerd van een basisplek en stond tot nu toe in alle negen duels in de basis.

Arbitrage

De wedstrijd tussen Jong AZ en NAC Breda staat onder leiding van scheidsrechter Jesse Rozendal. Hij wordt geflankeerd door assistent-scheidsrechters Marco Ribbink en Jari de Koning.

Live

De wedstrijd is te volgen via het Twitter-account van AZ en het schakelprogramma van ESPN, waar later die avond ook highlights te zien zijn.

FC Den Bosch

Na de ontmoeting met NAC Breda gaat Jong AZ in Noord-Brabant op bezoek bij FC Den Bosch. De wedstrijd staat om 20:00 uur gepland in Stadion De Vliert.

Programma Keuken Kampioen Divisie:

ADO Den Haag – FC Eindhoven

Jong Ajax- Helmond Sport

FC Dordrecht – PEC Zwolle

Heracles Almelo – De Graafschap

TOP Oss – MVV Maastricht

Jong PSV – Telstar

Roda JC Kerkrade – VVV-Venlo

Jong FC Utrecht – Almere City FC

Willem II – FC Den Bosch