Zaterdagploeg OFC kansloos in Wormerveer

Fortuna W (zat) naar overtuigende 8-1 winst op OFC


Wormerveer- Na het al dan niet terechte 3-2 verlies van de zaterdagvoetballers van Fortuna Wormerveer bij Always Forward kregen de Wormerveerders de eerste zaterdag van oktober bezoek van OFC (zat). Een team dat de eerste ronde vrij was. OFC promoveerde net als Fortuna vorig seizoen via de nacompetitie naar de 1e klasse maar stelde zaterdag in Wormerveer flink teleur.

Al snel werd duidelijk dat er zaterdagmiddag voor de thuisploeg eigenlijk geen probleem mocht ontstaan. Het technische en fysieke surplus aan Fortuna Wormerveer zijde moest maken dat deze wedstrijd in winst moest gaan eindigen.

Nog voor er een eerste doelpunt gescoord was moest een OFC-speler al een gele kaart incasseren. In de 18e minuut was het Ivan die ‘eindelijk’ de 1-0 wist binnen te schieten. Daarna leek het alsof de voorsprong in rap tempo uitgebreid kon gaan worden. Bij vlagen combinaties om de vingers bij af te likken, maar waar telkens het laatste schot niet voldoende was. Pas na een half uur spelen werd het 2-0 via Ivan. Ook hierna nog diverse prima aanvallen, maar het vizier stond nog niet helemaal op scherp.

Richting de rust zou het goed zijn nog de 3-0 te laten aantekenen, maar ineens was daar de OFC-spits met de gouden sporen die de Wormerveerse verdedigers te snel af was en doelman Justin kansloos liet zodat de ruststand ‘slechts’ 2-1 in het thuisvoordeel was.

In het tweede bedrijf wilde het een stuk beter vlotten zoals dat dan heet. Een schot in minuut 53 door Milijano Anastatia betekende de 3-1. Twee minuten later was het andermaal Ivan die de 4-1 binnen schoot. Nog weer eens drie minuten later was het Sam Schotting die de 5-1 voor zijn rekening nam. 

Fortuna dicteerde op dat moment de wedstrijd volledig en was het ook niet vreemd dat in minuut 59 Milijano Anastatia de 6-1 scoorde.

Hoogste tijd om wat wissels toe te passen. Ran van der Vliet komt in het veld voor Ivan Temme en Sidney Booij komt in diezelfde minuut 59 in het veld voor Jarno Plasmeijer.

Het scoren was nog niet over. Milijano Anastatia liet de 7-1 van zijn voet komen en andermaal was dat het teken om nog wat wissels in te brengen. Micha Rutumalessy in het veld voor Kay Bruinendael en Jeffrey Jonge voor captain Timo Stam. Nog ruim voor het eindsignaal mocht ook Dennis Smit zijn talenten tonen. Hij nam in minuut 81 de plaats in van Jordi Gorter. En dat bleek in de 90e minuut een gouden wissel want Dennis schoot de 8-1 binnen. Fortuna Wormerveer herpakte zich prima en mag de stijgende lijn proberen vast te houden als het volgende week zaterdag 15 oktober bezoek krijgt van hekkensluiter ZVC`22.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl