Zaanse veldvoetbalclubs uitgenodigd voor 2e editie Zaanse Kerst Zaalvoetbal Toernooi in Wormer.

Wormer- De besturen van de Zaanse veldvoetbalverenigingen hebben vorige week per mail een uitnodiging ontvangen voor het 2e Zaanse Kerst Zaalvoetbal Toernooi voor A-selectie teams. De eerste editie werd in 2019 georganiseerd maar kon in 2020 en 2021 door corona niet worden vervolgd.

De eerste editie van het Zaans Kerst Zaalvoetbaltoernooi werd gewonnen door KFC dat in de finale in sporthal Wormer tegenstander sv Fortuna Wormerveer met 2-1 versloeg. Dit jaar hebben Karin en Herman Heinen- samen met een aantal vrijwilligers- weer besloten het toernooi te organiseren. Karin Heinen: “Wij zijn verheugd om de Zaanse veldvoetbalverengingen dit jaar weer uit te nodigen voor de 2e editie van het Zaans Kerst Zaalvoetbal Toernooi. In de laatste twee jaren was het dan ook niet mogelijk het evenement te laten doorgaan en was het lange tijd onzeker of er wel of niet kon worden gezaalvoetbald. In het verre verleden werd het toernooi altijd in sporthal Oostzaan georganiseerd. Tiny Roels was degene die de kar trok. Inmiddels is ze al wat jaartjes gestopt en leek het ons een goed idee de handschoen weer op te pakken. Het zou fantastisch zijn als we ook dit jaar de meeste Zaanse voetbalclubs met een afgevaardigd futsal team weer kunnen begroeten. Voor het toernooi van 2021 waren er uiteindelijk 11 veldvoetbalteams die zich hadden ingeschreven. Dat toernooi kon door de toen geldende coronamaatregelen helaas geen doorgang vinden” vertelt de enthousiaste Karin Heinen uit Wormer. Ze runt samen met echtgenoot Herman Heinen het horeca gedeelte van Sporthal Wormer alweer enkele jaren onder de naam Het Heinen Huis. De slogan “inspannen beneden, ontspannen boven” kan dan ook letterlijk genomen worden. De meeste sporters maken namelijk dankbaar gebruik van de gastvrijheid van de familie Heinen, die zich al jaren inzetten om het de sporters ook in de derde helft naar de zin te maken. Een koud pilsje van de bierkaart of gewoon een frisdrankje of rondje bittergarnituur. Die kan boven ideaal worden genuttigd. Bij de ingang, nabij de kleedkamers direct de trap op naar boven en je kunt ook nog eens genieten van een prima uitzicht op de sportzaal. De sporthal aan de Spatterstraat 21 in Wormer heeft twee zalen met eveneens twee horeca gedeeltes. En mede dat maakt de locatie zo uniek.

Voor A-Selecties in Sporthal Wormer kunnen de volgende data alvast worden genoteerd.
De voorrondes A-selecties worden gespeeld op de laatste twee woensdag van december 2022. Dat is op woensdag 21 december van 19.00 tot 22.00 uur en op woensdag 28 december van 19.00 tot 22.00 uur.

Tijdens de voorrondes zal er voor de deelnemende clubs vanaf 19:00 uur in een voor hen vaste sporthal gespeeld worden. Het speelschema zal in het einde van week 45 bekend gemaakt worden. Van iedere poule gaan de bovenste twee teams door naar de finales.

De finales worden gespeeld op vrijdag 30 december vanaf 18.00 uur. De voetbalclubs hebben nog een aantal weken de tijd want de inschrijvingen dienen voor dinsdag 8 november 2022 per e-mail binnen te zijn. De club moeten dan laten weten of ze wel of niet meedoen aan het tweede grote Zaans Kerst Zaalvoetbal Toernooi. Ook de editie van 2022 zal ongetwijfeld weer een gezellig en sportief zaalvoetbalfestijn worden dat inmiddels al een behoorlijke goede naam heeft veroverd binnen de Zaanstreek!


Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl