Zevenklapper voor Fortuna W: Amsterdamse SDZ met 7-2 aan de kant geschoven

Wormerveer- Wie had dat van tevoren kunnen bedenken? Een tegenstander met 7-2 verslaan die een week eerder zelf nog met 5-1 wist te winnen? Zondagmiddag ontrolde dit ‘wonder’ zich op het zonovergoten Wateringcomplex in Wormerveer en wat zegt dat nu over de krachtsverhoudingen in de klasse 1A? Dat is voer voor psychologen en mensen die weten hoe je het spelletje dient te spelen.

Als geschreven maakte SDZ indruk door eerder met 5-1 van FC Uitgeest te winnen. Waakzaamheid was gewenst. Van meet af aan is er sprake van een open duel. Fortuna Wormerveer begint meteen offensief, maar de gasten blijken in de tegenaanval ook niet geheel ongevaarlijk. 

Op de razendsnelle Dani had de SDZ-defensie deze middag geen kijk. Meerdere malen stoof hij als een hazewind langs de lijn om een mooie voorzet af te geven. Het was Cerezo die na een kwartier daardoor de 1-0 kon scoren. Nog een kwartier later (en diverse fraaie rushes) was het weer Dani die aan de basis stond van een goal. Zijn voorzet werd afgerond door Jordi. Een spits die puur doelgericht is en ballen verwerkt zoals niemand anders dat zou durven/doen. Manmoedig probeerde SDZ vervolgens toch de bakens te verzetten. Doelman Sem kreeg flink wat ballen en had geluk dat er geen lederen monster de doellijn passeerde. Vlak voor de pauze was het weer Jordi die uitermate beheerst de 3-0 op zijn naam zette.

In de rust was het verhaal dat de Fortunezen er nog lang niet waren. ‘Als die gasten er eentje scoren krijg je een heel andere wedstrijd’ maar als dan na na drie minuten spelen in de tweede helft Jasper op perfecte wijze gelanceerd wordt is de 4-0 een feit en lijkt de ‘boel’ in het slot te vallen. 
Trainer Van Elsland ziet zijn kans schoon en begint met wisselen. Arsenio en Jasper gaan eruit en voor hen komen Stijn en Ivan erin. De Fortuna W-selectie bevat zoveel kwaliteit dat dit soort wissels beslist niet leidt tot verminderd niveau. 

In deze faire wedstrijd is het vervolgens arbiter Van Genderen die in een sliding van Kenjiro een zware overtreding ziet. Dermate zwaar dat hij direct rood trekt. Volgens menig Fortuna-W supporter onbegrijpelijk, maar ja de arbiter heeft nu eenmaal altijd gelijk. Ook als hij dat niet heeft.

Aan de kant van de thuisploeg werden nog wat wissels ingebracht. Dani en Jordi gaan eraf en Bafode en Yassin komen erin. Een moment van onachtzaamheid/slim spelen van SDZ maakt dat de eer door SDZ gered kan worden. Meteen uit de aftrap is het Ivan die onverbiddelijk is en de 5-1 laat aantekenen. 
SDZ wil niet van opgeven weten en scoor aansluitend de 5-2. De vraag was of Fortuna met een marge van 3 nog veilig was.

Dat werd gelukkig snel bevestigd. Een mooie opbouw van Fortuna W via Yassin die de bal mooi voorzet, waar Bafode het goed afmaakt en de 6-2 tot een feit maakt. Daarmee leek het over, maar was het dat niet. De wederom sterk spelende Cani weet uit een corner nog de 7-2 binnen te schieten.  Een mooie zege waar het cliché ‘het publiek was de grote winnaar’ beslist van toepassing was. Een belangrijke zege na het teleurstellende verlies van vorige week bij sv Hoofddorp. Zondag 9 oktober gaan de Wormerveerders met voldoende zelfvertrouwen richting Kolping Boys. Een lastige opgave gezien het feit de Alkmaarders met 2-2 gelijkspeelde tegen sv Hoofddorp. Een ploeg om rekening mee te houden dus. En in de 3e helft was het aan entertainer Marcel Kramer die in en rond het paviljoen in de spits verscheen. En dan weet je dat het nog ernstig gezellig gaat worden.