Zaterdagploegen WSV ’30 en cvv Blauw-Wit houden elkaar in Wormer in evenwicht

Enerverende derby van Wormerland eindigt in remise

Wormer- Sinds de entree van WSV ’30 in de zaterdagcompetitie zijn de duels tussen de Wormers en Blauw-Wit het aanzien meer dan waard. Vorig seizoen trok cvv Blauw-Wit twee keer ter nauwernood aan het langste eind, tijdens de Zaanstad Cup in juni won WSV na strafschoppen en ook afgelopen zaterdag op het winderige complex aan de Middenlijn ontliepen de twee clubs elkaar weinig. Na een vermakelijk duel was de slotsom een verdedigbaar gelijkspel; 2-2.

De openingsfase van deze Zaanderby was onmiskenbaar voor de thuisploeg. Daar waar Blauw-Wit zeer veel moeite had met de opbouw schoot WSV ’30 uit de startblokken. Het had zeven minuten nodig om op voorsprong te komen. Na een fout in de spelopbouw van de gasten kwam op rechts een aanvaller vrij die niet twijfelde en de trekker over haalde. Het fraaie schot was Stan Luttikhuizen te machtig; 1-0. WSV ’30 hield daarna de wind in de zeilen en was tot de 30e minuut sterker zonder verder nog echte 100% kansen te ontwikkelen. Trainer Larbi Loukou greep na 30 minuten in. Met de wissel Quint de Graaf voor Cas de Wit en de nodige omzettingen kwam er daarna meer lijn in het spel. Ineens worstelde Blauw-Wit zich vaker onder de druk van WSV ’30 vandaan en kwam het steeds vaker in de vijandelijke zestienmeter. Toch leek de thee gehaald te worden met niet meer dan een morele opsteker van deze opvering. Totdat onze nummer 9 Thomas van Eig in de 45e minuut geloofde in een op het oog te diepe bal. Via een schermutseling met keeper Tristan Stalenhoef ontsnoepte Thomas hem de bal en zijn puntertje verdween keurig in het net. En zo was het met rust toch gelijk.

Blauw-Wit trok moreel gesteund door de late gelijkmaker na de pauze fel van leer. De rollen waren overduidelijk omgekeerd, WSV kwam niet meer onder de druk vandaan. Weer op inspiratie van Thomas kwam de centrale verdediger van de groenzwarten in de problemen waarna balverovering van Sven Keppel volgde die vervolgens loepzuiver de bovenhoek van het doel vond; 1-2. Het offensief hield daarna nog tien minuten aan, maar verdoofde na de blessure van Quint. De ondertal situatie greep WSV aan om weer aan voetballen te komen. En dit lukte goed. Een prachtige aanval over rechts zorgde in de 62e minuut voor de gelijkmaker. Na de 2-2 geloofde beide ploegen nog in een goed resultaat, maar werd het spelbeeld evenwichtiger. Het duurde uiteindelijk tot de diepe slotfase dat beide ploegen nog aanspraak konden maken op de winst. Eerst was WSV ’30 dichtbij de 3-2 toen constante plaag voor Blauw-Wit Julian Gosman op rechts doorbrak, zijn voorzet leek een medespeler op de doellijn te bereiken, maar met een katachtige actie van invaller Bas Koenen werd een goal voorkomen. Aan de overkant kreeg Skip Middelhoff een behoorlijke kans om Blauw-Wit aan de zege te helpen, maar zijn volley ging helaas over. Nadat in een scrimmage ook Blauw-Wit invaller Loran Croese net niet wist af te ronden, klonk na 94 vermakelijke minuten het laatste fluitsignaal van de goede leidende scheidsrechter Peter Beudeker uit Krommenie.

Met 4 punten uit 2 wedstrijden is Blauw-Wit goed begonnen aan dit seizoen. Met de versterkte degradatieregeling (twee direct en drie nacompetitie) zal de ploeg van trainer Loukou er elke wedstrijd moeten staan als geheel. Het punt in Wormer wordt daarom gekoesterd. En over twee weken tegen Wieringermeer gaat de blauwe brigade er weer alles aan doen om in het hoge noorden ook goed voor de dag te komen.

Foto`s: Theo van Vlaanderen

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl