Zaalvoetballers FC Zaanstreek 1 boeken riante zege op Lusitanos/Daily Paper 2.

Zaanstad- In de Zaandamse sporthal Zaanstad-Zuid in Zaandam boekten de zaalvoetballers van FC Zaanstreek de eerste zege van het seizoen. Vorig seizoen promoveerde de Zaankanters naar de hoofdklasse en wist zich flink te versterken.

Op voorhand leek er weer een sterke tegenstander te staan. Het Amsterdamse OS Lusitanos/Daily Paper 2 had al een gelijkspel geboekt op bezoek tegen het Beverwijkse Demi Sport. Dit terwijl FC Zaanstreek in het eerste duel nipt met 2-3 van VNS United 2 verloor. Een week later volgde het uitduel met rkav Volendam 3 en werd er wederom met slecht één doelpunt verschil verloren. Het geroutineerde Volendam heeft veel ervaring in de ploeg en waren de Zaankanters te slim af en wonnen met 5-4.

In het eerste kwartier kwam FC Zaanstreek op een 2-0 voorsprong en kreeg het loon naar werken. Maar enkele minuten later sloeg de twijfel toe op het moment dat de scheidsrechter de bezoekers op makkelijke wijze een strafschop cadeau gaven. Deze werd beheerst ingeschoten en liet keeper Albertino Meerts kansloos. Dat de nieuwe doelman een hoofdrol vertolkte bleek in de tweede helft toen hij enkele malen met een gerichte worp de behendige aanvallers van zijn ploeg wist te bereiken. Tot tweemaal toe werd hier uit gescoord. Met behendige voetballers als Bilal Zejli,, Nedim Sinanovic en Achraf El Aslouni in het veld was het achteraf logisch dat er nog vijf maal werd gescoord. De teller bleef staan op 9-1 waardoor FC Zaanstreek zichzelf wat lucht verschaft. Volgende week speelt het in Zaandam tegen koploper DWOW.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl