Jong AZ wacht verre reis naar De Vijverberg

Zaanstad- Jong AZ staat komende vrijdag een verre uitwedstrijd te wachten. De ploeg van trainer Maarten Martens neemt het dan in Doetinchem op tegen De Graafschap. De aftrap in De Vijverberg is om 20:00 uur. 

Jong AZ verloor zijn laatste wedstrijd in Keuken Kampioen Divisie. In Tilburg hielden de beloften lang stand tegen Willem II, maar in de slotfase opende Pol Llonch de score voor de thuisploeg. Dat bleek ook de beslissing: 1-0.  

EK-kwalificatiecyclus
Tijdens de interlandbreak kwamen vier AZ’ers in actie voor Oranje Onder 19: Sem Dekkers, Wouter Goes, Lewis Schouten en Dave Kwakman. Zij speelden in eigen land EK-kwalificatieduels met Moldavië (2-0 zege), Noord-Ierland (0-0) en Slovenië (0-0). Hoewel Oranje – waar ook AZ 1-spelers Maxim Dekker en Ernest Poku van de partij waren – geen tegengoal incasseerde eindigde de interlandperiode in mineur. Door de twee remises werd de ploeg derde in de poule en greep het naast een ticket voor de volgende kwalificatieronde. Oranje Onder 19 ontbreekt dan ook op het eerstvolgende EK. Bekijk hier het overzicht van AZ’s jeugdinternationals.

Linkerrijtje
De Alkmaarders verloren hun laatste twee wedstrijden (van Willem II en PEC Zwolle), maar staan met een negende plaats nog altijd in het linkerrijtje. De Graafschap kent een aanzienlijk mindere start van het seizoen, want de ploeg uit Doetinchem staat voorlaatste. Van de acht duels gingen er vijf verloren, speelden ze twee keer gelijk en pakten ze slechts eenmaal drie punten. 

Onderuit
Ook voor de interlandbreak ging De Graafschap onderuit, ditmaal tegen Almere City FC. In eigen huis zorgde Charlison Benschop weliswaar voor een vroege voorsprong, maar zette Almere City de wedstrijd na rust naar zijn hand: 1-2. 

Verhuur Bakker
Mees Bakker speelt dit seizoen op huurbasis voor De Graafschap. De 21-jarige sluitpost – die bij AZ nog tot medio 2023 onder contract staat – kwam nog niet in actie voor zijn tijdelijke club. 

Schouten en Benschop
Bakker treft bij De Graafschap twee teamgenoten die ook een connectie met AZ hebben: Robin Schouten en Benschop. Eerstgenoemde speelde van 2009 tot 2017 in de AZ Jeugdopleiding. Benschop was op zijn beurt van 2010 tot 2012 actief in Alkmaar. Hij kwam in die periode 63 keer in actie voor AZ, waarin hij goed was voor acht goals en negen assists. 

Robin Schouten (midden) duelleert in een oefenduel met FC Augsburg om de bal (foto: Ed van de Pol).

Goals en assists
Benschop is momenteel ook de gedeelde topscorer van De Graafschap. Hij staat op zeven doelpunten, evenveel als teamgenoten Camiel Neghli en Giovanni Korte. Jeffry Fortes gaf vooralsnog de meeste assists voor De Superboeren: vier. 

Eerdere wedstrijden
Bij Jong AZ en De Graafschap spreken de onderlinge resultaten in het voordeel van eerstgenoemde team. In de acht eerdere ontmoetingen trok Jong AZ driemaal aan het langste eind. De Graafschap deed dat twee keer. Ook bleef het drie keer bij een gelijkspel. Vorig seizoen won Jong AZ zijn thuisduel met 2-1 en bleef het in Doetinchem 0-0. 


Arbiter
De wedstrijd in De Vijverberg staat onder leiding van Jannick van der Laan. De arbiter wordt langs de lijnen bijgestaan door Halis Küçükerbir en Joris Westhof. Gerbert Stegeman is aangesteld als vierde official. 

Live
De wedstrijd is te volgen via het Twitter-account van AZ en het schakelprogramma van ESPN, waar later die avond ook highlights te zien zijn.

NAC Breda
Een week later neemt Jong AZ het in eigen huis op tegen NAC Breda. De aftrap van dit duel is om 20:00 uur op het AFAS Trainingscomplex. Klik hier voor informatie over de kaartverkoop. Ook is het nog mogelijk een Jong AZ-seizoenkaart te bestellen. Voor slechts 35 euro zie je AZ’s grootste talenten aan het werk in het betaald voetbal. 

Programma Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag:
ADO Den Haag – Jong PSV
Almere City FC – Roda JC
De Graafschap – Jong AZ
FC Den Bosch – Heracles Almelo
FC Eindhoven – FC Dordrecht
Helmond Sport – TOP Oss
MVV Maastricht – Willem II
NAC Breda – VVV-Venlo
PEC Zwolle – Jong Ajax
Telstar – Jong FC Utrecht

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl