Saenden debuteert in 2e klasse met zege bij Kleine Sluis

Anna-Paulowna- In een voorbereidingsperiode met toernooien en de bekercompetitie heeft Saenden door verschillende oorzaken matig gepresteerd en het publiek niet kunnen laten zien welk potentiëel het in huis heeft. In eigen huis werd Kleine Sluis zonder moeite met 1-3 aan de kant gezet.

In het laatste bekerduel tegen Fortuna Wormerveer werd met een verdienstelijk gelijkspel al een stijgende lijn zichtbaar, maar het was de vraag of die lijn in de eerste competitiewedstrijd zou kunnen worden doorgetrokken. Conclusie na 90 minuten voetbal: er was geen vuiltje aan de lucht voor Saenden dat met 1-3 tegen vv Kleine Sluis zegevierde in Anna Paulowna.

Zondagmiddag was het dan zover en is het echte werk in de tweede klasse voor Saenden van start gegaan. En hoe, want in een uitstekend gespeelde wedstrijd is tegenstander Kleine Sluis op een nederlaag getrakteerd. In de beginfase van de wedstrijd wist Kleine Sluis nog gevaarlijk door te komen maar zeker twee geboden kansen werden niet benut. In de 6e minuut lukte het Ivo de Waal om Saenden op een assist van Mikey Hoffs op voorsprong te zetten (0-1). Vanaf dat moment domineerde Saenden en als alle kansen die gecreëerd werden waren benut dan was de uitslag nog veel hoger geweest. Kleine Sluis kwam er qua voetbal niet aan te pas dank zij een goed spelend team, want zo speelde Saenden vanmiddag, als een team. Vlak voor de rust in de 41e minuut werd Damian Wijndal door Jordi de Wit bediend en die wist met een lepe boogbal de uitstekend spelende keeper van Kleine Sluis te verschalken. Ruststand 0-2. Na de rust geen ander spelbeeld. Kleine Sluis dat al de hele wedstrijd fysiek met vele kleine overtredingen de wedstrijd probeerde te ontregelen bleek niet in staat om het Saenden echt moeilijk te maken. De aanvallers van Saenden kregen vele tackles te verwerken, in het duel waar de scheidsrechter Schipper zijn handen vol aan had, maar door bekwaam optreden de rust wist te behouden. In de 62e minuut leverde een zoveelste overtreding een penalty op, welke door Jordi de Wit beheerst werd benut (0-3). Vanaf dat moment kon Saenden de wedstrijd uitspelen. Het vuur bij Kleine Sluis was gaan liggen. Een voorzet in de 76e minuut leverde nog wel een treffer voor Kleine Sluis op omdat keeper Gennaro de bal weg bokste tegen een hoofd van een Saenden speler, waardoor de bal pardoes in het doel rolde (1-3).

Tevens eind uitslag, want ook na deze treffer is Saenden niet in de problemen gekomen. Een geweldige start voor de club bij het debuut in de 2e klasse met een dik verdiende overwinning. De volgende wedstrijd is een thuisduel aankomende zondag in Wormerveer tegen sc Spirit`30.

Foto`s: Theo Vlaanderen

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl