Gelijkspel in lastig uitduel bij sv Hoofddorp: Fortuna Wormerveer onfortuinlijk in slotminuut

Hoofddorp- De eerste ronde van de competitie maakte dat de zondag 1 van Fortuna Wormerveer richting Hoofddorp moesten afreizen. Na een stortbui onderweg bleef het in Hoofddorp gelukkig droog en deed de zon haar werk. De grote vraag bij het legioen was natuurlijk wat er te verwachten viel.

In de goal in ieder geval Sem Grapendaal- afkomstig van AFC’34- terwijl ook Cerezo Hartgers (ex FC Zaandam) en Jasper van Breemen en op de bank ook de nodige nieuwe gezichten. 

De partij onder leiding van arbiter Frank Meeuwenoord kende al snel een lelijk momentje. In de vierde minuut was het Hoofddorp Markus Broxterman die een stevige overtreding op Kenjiro maakte en dat kostte hem geel. De eerste kans in dit duel was voor onze mannen. Een schot van de weer speelklare spits Jordi ging net achter. Na zo’n tien minuten spelen wist Fortuna Wormerveer de gastheer goed vast te zetten. Een diepe bal kwam in twee bewegingen bij Dani, na een goede loopactie uit de rug van zijn man, die de 0-1 wist te scoren.


sv Hoofddorp probeerde de bakens te verzetten en koos voor de aanval. Een vrije trap leek gevaarlijk te worden, maar werd dat niet. Om de Wormerveerse spitsen van de bal te houden/krijgen moest er regelmatig een overtreding begaan worden door de sv Hoofddorp-defensie. Voordeel kon daar niet uit verkregen worden.

Dan lijkt Fortuna Wormerveer wat slordiger te worden waardoor sv Hoofddorp langere tijd in bal bezit kan zijn zonder echter gevaarlijk te worden in de 5 meter bij keeper Sem.

Hoewel sv Hoofddorp het meest in bal bezit blijft levert dat geen direct gevaar op. De aanvallers van de bezoekers krijgen helaas in die fase te veel onnauwkeurig passes en dat maakt de vuist om toe te slaan niet stevig genoeg. Tot aan de rust poogt de thuisploeg de gelijkmaker af te dwingen, maar blijft de verdediging van de Wormerveerders overeind. Langs de kant is het commentaar dat het enig goede op dat moment de stand is.

Na de thee ontstond al rap wat er een beetje in de lucht hing. In d 50e minuut scoort H de gelijkmaker. Dat noopt trainer Rene te wisselen. Eraf gaan Jordi en Cerezo en hun vervangers zijn 
Yassin en Bofade.

Het is sv Hoofddorp dat goed in bal bezit weet te blijven. Er ontstaan wel wat kansen een schot dwingt Sem tot een prima redding. Uit de corner en andermaal handelend optreden van Sem de Fortuna Wormerveer uitval.  Uit diepe bal is het Dani in de loop die controleert en alleen voor de keeper komend beheerst de  1-2 binnen tikt. De glimlach op het gezicht van zijn opa is dan logischerwijs heel breed!

De wedstrijd krijgt een steeds opener karakter met kansen aan beide kanten. Het is een stuk aantrekkelijker om te zien. Je kunt stellen dat Fortuna Wormerveer grip op de wedstrijd kreeg. 

Na de wissel (Jasper eruit en Ivan erin) pegelt Hoofddorp in de 76e minuut op de lat. Daar kwamen goed weg zoals dat heet. Trainer Van Elsland wisselt nogmaals: Dani eruit, Alpha erin.

Arsenio moet in die fase voor een leeg Fortuna Wormerveer-doel redding brengen. Als dan op het scorebord de 90 minuten staan lijkt de referee daar anders over te denken. Fortuna W weet nog een corner te scoren en dat lijkt nuttige tijdwinst op te leveren. 
De daaropvolgende sv Hoofddorp-uitval wordt dan niet adequaat verdedigd waardoor Hoofddorp een vrije trap krijgt zo’n 5 meter over de middenlijn en deze wordt door de sv Hoofddorp-spits omgezet in de 2-2. Dan lijkt het gelopen, maar volgt nog weer een uitval van de Wormerveerders die net geen doel treft. Daar blijft het bij en moeten de bezoekers huiswaarts rijden met ‘slechts 1 punt’ waar ze er eigenlijk 3 hadden willen zien. sv Hoofddorp verdiende echter wel een punt voor haar kranige verweer.

Uitslagen:
Schermafbeelding_2022-09-25_om_17.30.47.png

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl