cvv Blauw-Wit 1 toont karakter en opent met zege op DTS

Westknollendam- Na de oefenperiode ging het er dan nu echt om. De competitie-opener vond plaats op het eigen hoofdveld. Tegenstander was een grote onbekende. DTS uit Oudkarspel speelde op de zondag waarna het een aantal jaar terug in de vierde klasse A terecht kwam. Daar is cvv Blauw-Wit sinds een aantal jaar 4B ook in teruggekeerd en dus pronkte dit affiche voor het eerst in de (recente) historie in het competitieprogramma. cvv Blauw-Wit 1 was uiteindelijk na 90 minuten hard werken terecht de sterkste: 4-2. De receptuur van deze krachtmeting was snel duidelijk. DTS was een ploeg met veel kracht. De beuk werd er vanaf minuut 1 ingegooid. De thuisploeg probeerde met een passing game daar mee om te gaan. Na vier minuten slaagde het er al in om de ban te breken. Het was een afgemeten voorzet van Thomas van Eig die door Sven Keppel schitterend werd binnen gekopt. DTS hoefde niet lang bij te komen van de achterstand en zocht veelvuldig de behendige voorhoedespelers. Met name de linksbuiten was een plaag voor de blauw-witte defensie. Het indammen van dit gevaar kostte meerdere ingrepen met vrije trappen en corners tot gevolg. Het was in de 16e minuut uit de corner Jeffrey Rispens die de 1-1 namens DTS binnenkopte. Blauw-Wit had even moeite om onder de druk uit te komen en mocht in de 23e minuut niet klagen toen Jeffrey Kat aan een zekere tweede gele kaart ontsnapte. Scheidsrechter van der Putte had ineens zijn handen vol aan het duel dat grimmiger werd. Wel slaagde Blauw-Wit er in om daarna weer in de wedstrijd te komen. Het fysieke spel van de tegenstander werd steeds vaker omzeild en tussen de 35e en 42e minuut resulteerde dit pardoes in twee treffers van nieuwkomer Wouter Swart. Twee keer op aangeven van Sven Keppel kwam hij links voor de goal vrij en twee maal bedacht hij zich niet. Het net werd twee keer op gelijke wijze geteisterd; 3-1. Nog voor de thee ontsnapte ook DTS aan een rode kaart na een bikkelharde charge van rechtsback Daniël Mammen op de knie van Thomas. De thee kwam als een welkome onderbreking. Coach Larbi Loukou voorspelde dat ondanks de voorsprong en het goede spel onderschatting niet in de ploeg moest sluipen. Die boodschap knoopte zijn mannen goed in de oren. Het team opereerde scherp. Met name het centrale duo Jesper van Houts en Jasper Konijn heerste in de defensie en lieten weinig ruimte in hun koninkrijk. Langzaam maar zeker slonk het geloof bij de gasten. Dat het in de 67e minuut nog spannend werd, kwam onverwachts. Een kleine onoplettendheid bij een snelle vrije trap zorgde ervoor dat DTS-spits Michael Wouters een mooie aanval succesvol afrondde. Plots was het toch even alle hens aan dek. De aansluitingstreffer was ook wel weer het signaal om via de voetballende oplossing zelf de aanval te kiezen. Die veerkracht van de thuisploeg was prettig om waar te nemen. Nadat al twee kansen gemist werden, maakte Wouter met zijn hattrick (opnieuw assist Sven) aan de spanning een einde. De hattrick was een terechte beloning van een prima optreden van Wouter. Dat Blauw-Wit in de slotfase de kansen aan een reeg, niet meer in de problemen kwam, maar niet meer scoorde mocht de pret niet drukken. Deze zege was er één in de categorie karakter tonen en daar droegen 15 toppers samen aan bij. Het stemde de Zaanse supportersharten dik tevreden. Blauw-Wit vervolgt de competitie volgende week in Wormer waar WSV ’30 wacht en de Westknollendammers als vanouds weer hopen op de steun van alle supporters.