Beloften Schalke 04 en Jong AZ in balans

Bazoer en van Heusden doen wedstrijdritme op bij beloften AZ

Gelsenkirchen- Jong AZ heeft vrijdag in een oefenduel gelijkgespeeld tegen de beloften van Schalke 04. In het Duitse Gelsenkirchen kwam de ploeg van Maarten Martens vroeg op een 2-0 achterstand, maar nog voor rust werd de schade hersteld door goals van Riechedly Bazoer (penalty) en Soulyman Allouch. De ruststand bleek uiteindelijk ook de eindstand, want in de tweede helft werd niet meer gescoord: 2-2. 

Die Königsblauen kenden een vliegende start, want al na vier minuten lag de bal achter Jong AZ-goalie Rome-Jayden Owusu-Oduro. Een fout in de Alkmaarse achterhoede lag daaraan ten grondslag. Een paar minuten later verdubbelden de Duitsers zelfs de marge, waardoor Jong AZ al snel tegen een ruime achterstand aankeek. 

Comeback
Hierna kwam Jong AZ beter in de wedstrijd en maakte het in de 35e minuut de aansluitingstreffer. Bazoer – die evenals Zinho Vanheusden bij de beloften wedstrijdritme opdeed – mocht aanleggen voor een strafschop en schoot raak: 2-1. De comeback werd in de 39e minuut voltooid toen Allouch de 2-2 voor zijn rekening nam. 

Geen winnaar
De wedstrijd lag in de tweede helft weer helemaal open, maar er werd niet meer gescoord. Zodoende was er geen winnaar van het oefenduel op Duitse bodem. 

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Schalke 04 Onder 23 – Jong AZ 2-2 (2-2)
Vriendschappelijk duel

Opstelling Jong AZ: Rome-Jayden Owusu-Oduro (60. Daniël Deen); Robin Lathouwers (46. Finn Stam), Loek Postma, Zinho Vanheusden, Vasilios Pavlidis (46. Misha Engel); Nick Twisk, Soulyman Allouch, Riechedly Bazoer (60. Jayden Addai); Iman Griffith, Mexx Meerdink (46. Tom Kerssens), Ricuenio Kewal (75. Jayen Gerold). 

Scoreverloop: 4. Schalke 04 1-0, 13. Schalke 04 2-0, 35. Bazoer 2-1 (pen.), 39. Allouch 2-2. 

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl