AZ Jeugd in Zaanstad: Onder 12 verslaat PSV, Onder 15 klopt Vitesse

Volop succes voor jeugdteams AZ op Sportpark Kalverhoek in Zaandam/Wijdewormer

Zaanstad- De teams uit de AZ Jeugdopleiding hadden zaterdag, mede door de interlandweek, een gevarieerd programma. Er stonden meerdere oefenduels op het programma, maar er werd ook in competitieverband gevoetbald. Een overzicht.

AZ Onder 18 – Borussia Mönchengladbach 5-1 (4-0) | Oefenduel
In een oefenduel met Borussia Mönchengladbach heeft AZ Onder 18 vijf goals gemaakt. Op het AFAS Trainingscomplex zette de ploeg van trainer Jan Sierksma de Duitsers met 5-1 aan de kant. 

De bezoekers uit Mönchengladbach werden al snel vastgezet op de eigen helft. Na twintig minuten kwam de doelpuntenproductie op gang. Kees Smit nam met een fraaie uithaal de openingstreffer voor zijn rekening. Daarna liep de marge snel op. In de 33e minuut maakte Tom Kerssens er 2-0 van, waarna het net in de 37e en 39e minuut opnieuw bolde. Adam Ait Ali Oulhaj en Nelson Egah waren trefzeker en zorgden voor een 4-0 ruststand. 

Na de pauze kwam AZ zelfs op 5-0. Smit gaf de bal uit een vrije trap laag voor op Egah, die vervolgens afdrukte. Mönchengladbach deed een paar minuten later iets terug. Dat bleek hun enige wapenfeit van de wedstrijd, want AZ won met 5-1. 

Basisopstelling AZ Onder 18: Arouna Kabba; Jurre van Aken, Enoch Mastoras, Joeri Oud, Daniël Beukers; Kees Smit, Tom Kerssens, Teun Gijselhart; Jayen Gerold, Nelson Egah, Adam Ait Ali Oulhaj. 

Scoreverloop: 21. Smit 1-0, 33. Kerssens 2-0, 37. Ait Ali Oulhaj 3-0, 39. Egah 4-0, 59. Egah 5-0, 62. Borussia Mönchengladbach 5-1. 

AZ Onder 17 – FC Volendam 2-1 (1-1) | Oefenduel
AZ Onder 17 miste tegen FC Volendam een behoorlijk aantal vaste krachten door interlandverplichtingen. De ploeg van trainer Michael van Zijtveld boekte desondanks een 2-1 oefenzege. 

In de beginfase kwam AZ eerst op voorsprong via een raak afstandsschot van Bohdan Budko. Die goal werd in de 25ste minuut teniet gedaan door de 1-1. In de tweede helft, met wederom een aantal nieuwe gezichten in het team, nam AZ opnieuw de leiding. De net in de ploeg gekomen Kasper Boogaard kreeg de bal na goed werk van Gabriël Jongens en slalomde door de Volendamse verdediging. Daarna schoot hij de 2-1 eindstand op het scorebord.

Basisopstelling AZ Onder 17: Daniel Shnurko; Jesper Zwart, Rayan Atikallah, Jahlil Lioe-Anjie, Nick Tuijn; Timothy Strok, Bohdan Budko, Elias Hazir; Deacon van der Klaauw, Gabriel Jongens, Wassim Bouziane. 

Scoreverloop: 12. FC Volendam 0-1, 25. Budko 1-1, 52. Boogaard 2-1.

AZ Onder 16 – FC Den Bosch 0-0 (0-0)
Het AZ Onder 16 van trainer Tim Roest kwam zaterdag niet langs FC Den Bosch. Na een moeizame eerste helft maakte de ploeg in het tweede bedrijf aanspraak op een overwinning, maar kwam het niet tot scoren: 0-0.

De Alkmaarders kwamen aanvankelijk moeizaam tot kansen. De bezoekers uit Den Bosch hielden de ruimtes klein en gokten zelf op de omschakeling. Dat leverde hen op slag van rust een aardige kans op, maar die ging naast het doel van Christian Gaander. AZ vond op zijn beurt via Tycho de Wit het zijnet en een kopbal van Iain de Jongh ging over. 

Na de pauze zocht AZ nadrukkelijker de weg naar het doel van Den Bosch. Dat leverde al snel een enorme kans op. Een schot van Hessel de Wit werd gekeerd, waarna De Jongh zijn rebound gekraakt zag worden. Ruim twintig minuten later ontstond er een vergelijkebare situatie. Nadat Julian van Rijsdam op de paal kopte kwam de bal voor de voeten van Tycho de Wit. Zijn inzet werd van de lijn gehaald. Daarna was er nog een goede kans voor Tycho de Wit en schoot Den Bosch aan de overzijde gevaarlijk voorlangs. Beide pogingen leverde geen goals op, waardoor het bij 0-0 bleef. 

Roest: “Het positieve is dat we in drie wedstrijden nog niet hebben verloren, maar vandaag was het niet goed genoeg. En dat zowel met als zonder bal. We kunnen beter en dit is dan ook een terechte uitslag.”

Opstelling AZ Onder 16: Christian Gaander; Jaden Walden (29. Julian van Rijsdam), Kevin Van Ouytsel, Finn Larooi, Saviola Saffoe (53. Joran Telleman); Mees Adrichem, Hessel de Wit, Melle Roede; Iain de Jongh, Thom Steenbergen (59. Eli Daddy), Tycho de Wit.

Scoreverloop: 

Foto: Adriënne van Beinum

Vitesse – AZ Onder 15 0-2 (0-0)
AZ Onder 15 is erin geslaagd om een zege te boeken op Vitesse. In het uitduel in Arnhem werd het 0-2 voor de ploeg van trainer Nick van der Velden.

Het lukte AZ om de wedstrijd met name in de tweede helft naar zich toe te trekken. Vitesse wist de Alkmaarders in eigen huis goed weerstand te bieden. Na een eerste helft waarin de kwaliteit beter kon, had de ploeg de zaken na rust goed op orde.

Centrale verdediger Quincy Lede nam de openingstreffer voor zijn rekening. Hij deed dat op wonderschone wijze: een afstandsschot van ruim 25 meter, strak in de kruising. Vervolgens wist Chavarello Hellings de score te verdubbelen.

AZ nam daarna de tijd om vers bloed in te brengen. Nadat bij rust Latrell Aken al in het veld was gekomen voor Gijs Groot, kwamen ook Timme Elffers, Vince Tuijn, Taecke van Dam van Isselt en Damian Dickhaut nog in het veld.

“We hadden het in de eerste helft moeilijk. Vitesse is ook een ploeg die wil voetballen. Maar in de tweede helft hebben we het veel beter gedaan. We hebben niet veel om hoeven zetten, maar het voetbal zag er gewoon beter uit. Helemaal als je op voorsprong komt, is het lekker om op dezelfde voet verder te kunnen gaan.”

Opstelling AZ Onder 15: Finn Molenaar; Jayden Hart Perez, Quincy Lede, Calvin Carrilho (68. Vince Tuijn), Fadil Alimi; Onne de Flart, Yordi van der Velde (72. Timme Elffers), Adam Ouaziz (72. Taecke van Dam van Isselt); Rayan Zekri, Chavarello Hellings (68. Damian Dickhaut), Gijs Groot (41. Latrell Aken).

Scoreverloop:  54. Lede 0-1, 68. Hellings 0-2

AZ Onder 14 – Feyenoord 0-1 (0-0)
AZ Onder 14 speelde een wisselvallige wedstrijd tegen Feyenoord. De ploeg van trainer Bas van Baar slaagde er met name in de eerste helft in om het eigen spel te spelen. De vleugelverdedigers werden goed betrokken bij de aanvallen. Zo gaf rechtsback Job Tiebie een goede voorzet op een kopkans van Donny van der Lijcke en stond Lars Boer aan de basis van een goede kans voor Nuur Mahamed Ahmed.

Verder waren Van der Lijcke en Cas Klop voor de rust nog gevaarlijk met afstandsschoten. Aan de andere kant van het veld greep keeper Quenten Attigah twee keer goed in bij kansen voor Feyenoord.

In de tweede helft waren er voor beide ploegen weinig mogelijkheden. Feyenoord kwam in de 46ste minuut op voorsprong via Kelson Puati en even later belandde een schot op de lat boven Attigah. AZ zocht naar de gelijkmaker, maar vergat de verhoudingen recht te trekken.

“In het tweede deel van de eerste helft hebben we genoeg kansen gecreëerd”, zegt Van Baar. “In de tweede helft verloren we de duels op het middenveld iets meer en werd Feyenoord sterker. Over het algemeen had de intensiteit omhoog gemoeten om nog te kunnen winnen.”

Opstelling AZ Onder 14: Quenten Attigah; Job Tiebie, Keayon Dumfries, Janoa Elias, Lars Boer; Dex Klaverdijk, Milo Kandyla (62. Fedde Hartog), Cas Klop (55. Anton Agafonov); Nuur Mahamed Ahmed, Donny van der Lijcke (50. Ties Kemna), Dante Blankendaal (62. Noah Meijer).

Scoreverloop: 46. Puati 0-1.


Foto: Adriënne van Beinum

Feyenoord – AZ Onder 13 0-4 (0-2)
AZ Onder 13 keerde zaterdag met drie punten op zak terug uit Rotterdam. Op Sportcomplex Varkenoord won de ploeg van trainer Sander Veraart met ruime cijfers van Feyenoord: 0-4. 

De Alkmaarders kwamen na ruim een kwartier aan de leiding. Mawulom Gota-Toudji werd door Abutalib Hamid Mohammad in stelling gebracht en produceerde de 0-1. Gota Toudji was in de dertigste minuut ook verantwoordelijk voor de 0-2 en bezorgde AZ daarmee een comfortabele marge. 

Na de pauze zou AZ de score nog verder uitbreiden. Invaller Jessey Jay van der Mije maakte in de 55e minuut – op aangeven van Hamid Mohammad – de derde treffer, waarna Merijn van Dijk kort daarna de 0-4 op het scorebord zette. Dat bleek uiteindelijk ook de eindstand. 

Opstelling AZ Onder 13: Jaycen Duijker (55. Brad Nederlof); Nick Perez Mutsaers, Ty Tosch (36. Jim Jansen), Giel Kappelhof, Jeano Vos (19. Jeremiah Oladoyinbo Ojomo); Joey Plat, Charly van Oosterhout (36. Jessey Jay van der Mije), Senna van Elst; Abutalib Hamid Mohammad, Merijn van Dijk, Mawulom Gota-Toudji (55. Dinar Ait Errami). 

Scoreverloop: 16. Gota-Toudji 0-1, 30. Gota-Toudji 0-2, 55. Van der Mije 0-3, 60. Van Dijk 0-4. 

Foto: Renate Plat

PSV – AZ Onder 12 7-8
De selectie van AZ Onder 12 zette een prima prestatie neer door PSV in Eindhoven te verslaan. De wedstrijd, verdeeld over vier blokjes, eindigde in 7-8. 

Volgens Silvijn van der Does en Jay Rosenbaum was het een teamprestatie van AZ. Het tweetal zat in hetzelfde team en zag op hun veld dat er veel werd gevarieerd. “Af en toe zochten we de as, af en toe gingen we er omheen. En we stonden verdedigend goed ons mannetje”, zegt Rosenbaum. Van der Does vult aan: “Zodra we aan de bal waren, maakten we goede aanvallen.”

Voordat het laatste blokje begon, stond AZ met één doelpunt voor. PSV scoorde, maar uiteindelijk was het toch de uitploeg die aan het langste eind trok. 

“Als je een voorsprong van één doelpunt hebt, weet je dat je moet knokken tot het laatste moment”, stelt Rosenbaum. “Elkaar oppeppen, elkaar coachen. We moesten gewoon alles geven om te winnen.” Van der Does: “Het kwam erop aan wie ging doorzetten: AZ of PSV.  We hebben als team gestreden voor de overwinning.”


AZ Onder 11 – Ajax/RSC Anderlecht | Oefendrieluik
Het AZ Onder 11 van trainers Dennis Zwagerman en Kelvin Jansen kende een leerzame middag op Sportcomplex De Toekomst. Er stond eerst een duel met RSC Anderlecht op het programma, daarna was gastheer Ajax de tegenstander.

AZ had tegen het fysiek sterke Anderlecht moeite om de bal af te pakken. Tegen Ajax werden enkele mogelijkheden gecreëerd, maar lukte het niet altijd om deze te verzilveren. Voor de spelers was het een dag waarop ze ervoeren dat ze op weg naar de top met elkaar moeten blijven oefenen.

Resultaten inter

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl