OFC succesvol in beker: Winst zorgt voor plaatsing landelijke beker

OFC schudt UDI ’19 na verlenging van zich af en zit in de koker voor de loting

Tweede divisionist OFC neemt in verlenging afstand van UDI ’19 en plaatst zich voor KNVB-beker

OFC heeft zich geplaatst voor het hoofdtoernooi van de KNVB-beker. Na negentig minuten stond er tegen UDI ’19 2-2 op het scorebord. Het werd dus verlengen en daarin sloeg OFC genadeloos toe: 6-2.

Trainer Pieter Mulders gaf in de bekerontmoeting met UDI`19 dit maal een kans aan de tweede keeper Daniel Agyei. OFC startte de wedstrijd voortvarend en kreeg via Fouad Belarbi de eerste mogelijkheid. Het waren desondanks de bezoekers uit het Brabantse Uden dat op voorsprong kwam. Wibe de Rooij werd aangetikt door Zaankanter Darryl Baly en de bal ging naar de stip ging. Die mogelijkheid tot scoren was weggelegd voor Wietse van Lankveld die er 0-1 van maakte. OFC wist dat het moest komen en ging voor de 1-1 echter op slag van rust werd het tot overmaat van ramp ook nog 0-2.

Een fikse tegenvaller voor de Oostzaners die in de tweede helft goed door bleven drukken. En dat werd beloond want na ruim een uur spelen viel de 1-2, wie anders dan via de voet van Niels Butter. Het zat mee want ook OFC kreeg een strafschop en ook die kon Butter benutten waardoor de stand gelijkgetrokken kon worden: 2-2. Deze stand stond op sportpark Oostzanerwerf ook na 90 minuten voetbal op het scorebord.Dus werd het verlengen. En daarin nam OFC in al snel afstand van de bezoekers. Baly scoorde de 3-2 en in de tweede helft van de verlenging door Joel Donald- hij was tweemaal trefzeker- en nogmaals Butter uiteindelijk 6-2.

Dit weekend- als er geloot wordt voor de eerste ronde van het hoofdtoernooi- zit OFC net als vorig seizoen in de koker. In de landelijke KNVB beker zitten alle BVO’s, behalve die Europees voetbal spelen. OFC staat een spannend weekend te wachten want het speelt ook zaterdag weer een thuiswedstrijd. Dit maal tegen Kozakken Boys uit Werkendam. Die ploeg staat met slechts 7 punten in de onderste regionen. Bij winst kan het in punten op gelijke hoogte komen. Het duel in Oostzaan begint zaterdagmiddag 24 september om 15:00 uur