Assendelfter Tim van de Werd derde tijdens Nederlands Kampioenschap Freestyle Voetbal 2022

Een knappe prestatie en een bronzen plak voor Assendelfter Tim van de Werd tijdens Nederlands Kampioenschap Freestyle Voetbal 2022 in Eindhoven.

Op zaterdag 17 september 2022 vertoonden Nederlands beste freestyle voetballers – mannen en vrouwen – uit Nederland hun kunsten tijdens het NK Freestyle Voetbal in Eindhoven. Assendelfter Tim van de Werd uit Assendelft behaalde daar de 3e plaats in zijn leeftijdscategorie.

De 14 jarige voetballer Tim woont al zijn hele leven in Assendelft en voetbalt op het veld bij SVA en in de zaal bij FC Zaanstreek. Daarnaast steekt hij heel wat uren in het verbeteren van zijn skills. Oefenen, oefenen en nog eens oefenen. En niet zonder resultaat want afgelopen zaterdag bleven zijn voetbalkunsten niet onopgemerkt bij de jury en viel hij in de prijzen. “Ik vond het heel leuk en leerzaam om mee te doen. En er werden wat tips gegeven waar ik wat aan had. Ik krijg hierdoor ook veel motivatie om meer te trainen door het NK. Dus ik ga met de tips die ik heb gehad heel veel trainen en ga volgend jaar weer naar het NK. En hopelijk dan een eerste plek van 15 jaar en jonger of top 16 van de oudere competitie.” aldus van de Werd.

Freestyle is het kunstzinnige broertje van het ‘gewone’ voetbal, waarbij het draait om al hooghoudend trucs uit te voeren met een bal. De deelnemers halen als ware kunstenaars allerlei trucs uit met de bal: zittend, staand, met voeten, hoofd, knieën, schouders en borst. Dat belooft dus een groot spektakel te worden! Dit jaar is het de vijfde editie van het NK in Eindhoven in samenwerking met Dynamo – Dynamo Jeugdwerk. Hierdoor zal het een speciale jubileum editie worden!

Het NK Freestyle Voetbal is een open kampioenschap, dit houdt in dat elke Nederlandse freestyler mee kon doen. Onder de deelnemers bevonden zich jonge, oude, nieuwe, onervaren en ook zeer ervaren freestylers. Met verschillende competities, zoals de Next Gen (voor de jonge talenten), Best of the Rest (De toppers die net niet de Top 8 behalen), Vrouwen (Top 6) en Mannen (Top 8). Het NK Freestyle Voetbal had dit jaar 36 freestylers die meedoen met het NK Freestyle Voetbal.

Tijdens een battle van het NK Freestyle Voetbal verliep het als volgt: twee freestylers hadden drie rondes om hun tofste freestyle skills te laten zien. De freestyler moest de drie juryleden overtuigen dat hij of zij beter is dan de andere freestyler. De juryleden beoordeelden de prestaties van de freestylers onder meer op moeilijkheidsgraad, originaliteit, uitvoering van de trucs, variatie en controle.

Juryleden

De drie juryleden die dit jaar de Nederlandse freestylers beoordelen zijn drie zeer speciale namen uit de scene.

Het gaat namelijk om Michryc (3x wereldkampioen, Polen), Erlend Fagerli (8x & huidig wereldkampioen, Noorwegen) & Ko-Suke (8x nationaal kampioen & vice wereldkampioen, Japan)! Alle drie de heren zijn pioniers! Ze zijn meervoudig nationaal kampioen, zijn kampioen in hun continent geweest en ook nog eens meervoudig (vice) wereldkampioen. Een jurypanel waar je u te zeggen zegt! Deze freestylers hebben nog nooit eerder samen in een jurypanel gezeten en is dan ook een van de bijzonderste panels ooit!

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl