Bekerthriller tussen zondagteams Fortuna W en Saenden eindigt onbeslist

Een wedstrijd op zaterdagavond heeft zo zijn charmes. Zeker als de kemphanen Saenden en Fortuna Wormerveer zijn. De bezoekers- Saenden als debuterend tweede klasser- nemen het op tegen een eerste klasser. Beid teams hebben tot nu toe wisselend gepresteerd en wat mag je daar dan van verwachten?

Het leverde in ieder geval een meer dan aantrekkelijke partij voetbal op die eindige in een 2-2 eindstand. Daardoor wist Fortuna Wormerveer zich te plaatsen voor de volgende bekerronde. Verhalen zijn er voldoende rond zo’n lokale derby. En de meest opvallende? De invloed van de betoogd Saenden voorzitter. Waar het bekende witte shirt met de blauwe V normaliter gedragen wordt was het nu een rood tricot dat verdacht veel leek op het shirt van de Spaanse nationale selectie. 

Onder leiding van de prima referee Simon Schram ontspon zich een duel dat metname de neutrale toeschouwer moet hebben aangesproken. De eerste corner was voor de gastheer. Aan Saenden Wormerveer zijde was Ferry Heijnis de man die de eerste kans kreeg, maar Justin pakte het schot eenvoudig. Hoewel Fortuna Wormerveer iets van een overwicht had werden de kansen over en weer gedeeld. Waar op zeker moment de 1-0 in de lucht hing was het Juary Santos die een uitval en drie pogingen met zijn hoofd af wist te ronden (0-1). 

Het veldspel is voornamelijk op de Saenden helft, maar als Fortuna Wormerveer weet door te dringen tot het 16 meter gebied is het telkens de sterk optredende Gennaro Liklikwatil die de ballen voor de doellijn weet te pareren. Toch blijft de Fortuna W pressie groot en mag een goal niet uitblijven. Vijf minuten voor rust weet de sterk spelende Dani Moraal door te breken en de gelijkmaker te scoren.

Het is Saenden dat sterk uit de kleedkamer komt. Binnen vijf minuten staan de mannen van trainer Guillaume Groot weer op voorsprong als Ivo de Waal de 1-2 scoort. Aan de kant van de thuisploeg wordt dan Bofado Touri ingebracht voor Yassin El Yaakoubi. Dat maakt dat de Fortunese druk steeds groter gaat worden. De kansen worden te makkelijk en slordig afgewerkt. 

Dan nogmaals een dubbele wissel bij Fortuna Wormerveer. Ivan en Dani van Egmond komen erin voor Cani en Cerezo. En Ivan bewijst meteen zijn waarde door op zeer fraaie wijze de 2-2 in de 77e minuut binnen te schieten. Fortuna zet dan stevig aan voor de winst, maar daar wil Saenden niets van weten. Dat maakt dat we kijken naar een mooie wedstrijd, hoog tempo, waarin Fortuna Wormerveer wel de overhand krijgt maar daar geen profijt uit weet te halen. Jasper gaat er nog vanaf en Alpha komt erin.
Aan de andere kant moet de betrouwbare Justin wel zijn talenten tonen bij een Saenden-uitval. 
Vanwege wat blessurebehandelingen en vele wissels komt er nog redelijk wat speeltijd bij, maar geen van beide teams weet dat de winnende treffer in te scoren. Zodoende een 2-2 eindstand als bekend wordt dat AFC gewonnen heeft van Buitenboys. Dat maakt de Amsterdammers tot poulewinnaars en eindigt Fortuna Wormerveer als tweede. Beide teams gaan door. De andere Wormerveerse ploeg is helaas uitgeschakeld na nederlagen tegen de zaterdagploeg van AFC en Buitenboys.

Foto`s: Theo van Vlaanderen

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl