Jong AZ onderuit in regenachtig Tilburg

Tilburg- Jong AZ heeft vrijdag verloren van Willem II. De ploeg van trainer Maarten Martens hield in het regenachtige Tilburg lang stand, maar moest in de slotfase toch een tegentreffer incasseren. Die bleek doorslaggevend: 1-0. 

De Alkmaarders werden in de openingsfase flink onder druk gezet door de thuisploeg. Dat leidde in de negende minuut tot de eerste serieuze kans toen Freek Heerkens van randje zestien kon uithalen. Zijn harde schot kwam recht op doelman Sem Westerveld.

Kansen Willem II
Hierna kwam ook Jong AZ wat meer aan voetballen toe. Toch moest het nog twee kansen voor Willem II toestaan. Zo kreeg oud-AZ’er Nick Doodeman al vallend een bal richting doel (rakelings naast) en ging een poging van Lucas Woudenberg over.

Buitenspelval
Na de kans van Woudenberg ging Jong AZ direct in de tegenaanval en kreeg het zijn grootste kans van de eerste helft. Damienus Reverson ontliep de buitenspelval en kreeg de bal voor op de ingelopen Iman Griffith. De buitenspeler – die donderdag nog bij de Europese selectie van AZ 1 zat – tikte de bal nét naast.

Omschakeling
Na de pauze was Michael de Leeuw gevaarlijk met een kopbal, maar daarna bleef het bij beide doelen lang stil. Willem II was wel meermaals dreigend, maar ook Jong AZ kwam in de omschakeling bij het doel van de tegenstander. Tot echte kansen kwamen de ploegen echter niet en de wedstrijd speelde zich vooral op het middenveld af.

Voorsprong
Met de slotfase in zicht ontstonden er weer kansen voor Willem II. Zo kon Loteteka Okila uit een voorzet uithalen. Hij trof snoeihard de lat. In de 81e minuut kwam Willem II toch op voorsprong en die goal bleek beslissend. Na een scrimmage voor het Jong AZ-doel werden twee schoten geblokt, alvorens Pol Llonch van dichtbij afdrukte: 1-0. 

Goes: ‘Gestreden voor een punt’
“We hebben het in fases moeilijk gehad”, vertelde centrumverdediger Wouter Goes. “Maar ook hebben we veel goed gedaan. We kregen Willem II regelmatig goed onder druk, maar gaven hen in de eerste helft wel iets te veel ruimte om te voetballen. We hebben gestreden voor een punt. Het is jammer dat de tegentreffer alsnog valt en we onszelf niet belonen. Volgende keer gaan we vol voor de winst.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Willem II – Jong AZ 1-0 (0-0)

Keuken Kampioen Divisie

Opstelling Willem II: Kostas Lamprou; Leeroy Owusu, Freek Heerkens, Wessel Dammers, Lucas Woudenberg (60. Thibaut Lesquoy); Jesse Bosch, Daniel Crowley (87. Matthias Verreth), Pol Llonch; Nick Doodeman (60. Elton Kabangu), Michael de Leeuw (60. Jeremy Bokila), Max Svensson (76. Joeri Schroijen). 
Opstelling Jong AZ: Sem Westerveld; Robin Lathouwers, Wouter Goes, Finn Stam, Misha Engel (84. Joshua Pynadath); Nick Twisk (77. Lewis Schouten), Fedde de Jong (64. Mexx Meerdink), Zico Buurmeester; Iman Griffith (64. Ricuenio Kewal), Damienus Reverson, Soulyman Allouch. 

Scoreverloop: 81. Llonch 1-0. 
Gele kaarten: Twisk (Jong AZ). 
Rode kaarten: 
Scheidsrechter: Richard Martens.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl