De stijgende energiekosten voor voetbalclubs.

ZCFC doet Christelijk gebaar naar leden die het moeilijker gaan krijgen

Zaandam- De stijgende energiekosten hebben een forse impact op zo ongeveer alle groepen in onze samenleving. Zowel privé, ondernemers, maar zeker ook de sportclubs. De impact dat dit heeft op voetbalclub ZCFC is vooralsnog beperkt.

Dankzij de scherpe inkoop vanuit het duo Vos & de Vos- clubledenRob en Richard-, is de club gezegend met een energieovereenkomst die nog loopt tot maart 2024. Het mag duidelijk zijn dat deze heren hun lidmaatschap goud waard zijn. De energiekosten blijven voor de vereniging de komende maanden dus nog laag, maar de urgentie om voor die tijd de nodige verduurzamingsstappen te ondernemen, is zeer hoog. Tijdens de aankomende Algemene Ledenvergadering op 26 september zal een uitgebreid plan worden gepresenteerd. De aanwezigheid van de leden is hierin cruciaal. De club schreeuwt dan ook van de daken: “help mee en bouw aan de toekomst van ZCFC.”

De energielasten kunnen ook privé een behoorlijke impact hebben of gaan hebben. Als club hebben ze daar in Zaandam in ieder geval oog voor. Het laatste dat de Christelijke Footballclub Zaandam wil, is dat omdat de lasten te hoog worden, het lidmaatschap- voor jong en oud- van de ZCFC-familie een discussiepunt gaat worden. Alhoewel het Zaans oranje er financieel goed voor staan, is een jaar geen contributie betalen voor alle leden helaas geen haalbare optie. Wel willen ze kijken -voor die leden die echt financieel klem komen te zitten- wat ze vanuit de vereniging kunnen betekenen met betrekking tot de contributie. Alhoewel ze volledig begrijpen dat dit geen makkelijk onderwerp is om te bespreken, vragen ze wel dit zo spoedig als mogelijk bespreekbaar te maken zodat er wellicht geholpen kan worden. Hiervoor zijn er een drietal contactpersonen aangewezen in de vorm van Jan Dorjee, Roland van Braam of Martijn Jonker.

Van voetbalclub naar badhuis?
Er is ook gekeken naar wat de club nog meer zou kunnen doen. In de media en in de wandelgangen hoor of lees je vaak dat andere sportclubs douches moeten sluiten om de kosten voor de club laag te houden. Dat speelt bij ZCFC -gelukkig- veel minder en daarom doet de club uit Zaandam het tegenovergestelde.  Onder de noemer ‘alle beetjes helpen’ hebben ze besloten de laatste kleedkamerunit/douches – kleedkamer 8 tot en met 12- open te houden voor diegene die daar- eventueel met de familie- gebruik van wil maken. Deze unit zal dan in de avonduren en tijdens trainingsdagen- doordeweek van maandag tot en met donderdag- voor dit doel beschikbaar zijn.

Ook het verzoek aan alle leden van de vereniging om elkaar een beetje in de gaten te houden en elkaar te helpen wanneer je opmerkt dat mensen het moeilijk hebben of dreigen te krijgen. Zeker de komende maanden. Ook de aankomende periode slaan ze elkaar er dit keer weer doorheen op sportpark Kalverhoek.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl