Jong AZ ontvangt PEC Zwolle in Zaanstad

Zaanstad- Jong AZ neemt het maandagavond op tegen PEC Zwolle. De wedstrijd wordt om 20:00 uur gespeeld op het AFAS Trainingscomplex.

Het is voor Jong AZ, dat vierde staat in de Keuken Kampioen Divisie, alweer de zevende wedstrijd van het seizoen. Afgelopen vrijdag speelde de ploeg met 2-2 gelijk tegen ADO Den Haag. Soulyman Allouch en Zico Buurmeester namen de treffers voor hun rekening.

https://youtube.com/watch?v=m4qUjeRZGCU%3Fenablejsapi%3D1%26origin%3Dhttps%3A

Eerste keer tegen PEC
Voor Jong AZ en PEC Zwolle is het de eerste keer dat zij tegenover elkaar staan. De teams kenden allebei een voortvarende start van de competitie en draaien bovenin mee. PEC degradeerde in het voorbije seizoen uit de Eredivisie en is duidelijk op zoek naar eerherstel.

7-1 op Sportcomplex ’t Lood
Jong AZ heeft het in het verleden wél een aantal keer opgenomen tegen Jong PEC Zwolle. Het zijn met de kennis van nu leuke potjes om op terug te blikken. Neem de ontmoeting van 3 september 2012 op Sportcomplex ’t Lood. In de basisopstelling van Jong AZ stonden onder anderen Ruud Boymans, Steven Berghuis, Thom Haye en Wesley Hoedt. Ridgeciano Haps en Joris van Overeem behoorden tot de invallers. Het duel eindigde, mede door een hattrick van Boymans, in een 7-1 overwinning.

Oefenduel in Dirkshorn
Afgelopen zomerstop bereidde AZ 1 zich nog voor op het nieuwe seizoen met een oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle. De ploeg van trainer Pascal Jansen was op het complex van voetbalvereniging Dirkshorn met 3-1 te sterk voor de Zwollenaren. Onder anderen Iman Griffith, Fedde de Jong en Lewis Schouten maakten minuten tegen PEC. Gabi Caschili trof doel voor de uitploeg, terwijl Yusuf Barasi, Mayckel Lahdo en Vangelis Pavlidis scoorden voor AZ.

Schendelaar & Medunjanin
Bij PEC staat sinds vorig jaar voormalig AZ-keeper Jasper Schendelaar onder de lat. De doelman stapte transfervrij over van de Alkmaarders. Ook deed de club afgelopen zomer een opvallende versterking met de komst van Haris Medunjanin. De 37-jarige middenvelder stond tot 2008 onder contract bij AZ, waar hij ook de jeugdopleiding genoot.

De Wit
Deze zomer bewandelde Mees de Wit juist de omgekeerde weg. De verdediger stapte over van PEC naar AZ na een goed seizoen in Overijssel. De Wit maakte ook al minuten in het oefenduel in de voorbereiding.

Arbitrage
De wedstrijd op het AFAS Trainingscomplex staat onder leiding van scheidsrechter Luuk Timmer. Hij wordt geassisteerd door Yorick Weterings en Jeroen van der Waaij. Rick Sturm is aangesteld als vierde official.

Live
Jong AZ – PEC Zwolle is te volgen via het Twitter-account van AZ en het schakelprogramma van ESPN, waar later die avond ook highlights te zien zijn. 

Willem II
Op vrijdag 16 september neemt Jong AZ het in Tilburg op tegen Willem II. De wedstrijd staat voor 20:00 uur op het programma.

Programma Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag:
FC Eindhoven – Roda JC Kerkrade
De Graafschap – Almere City FC
Helmond Sport – FC Dordrecht
MVV Maastricht – Jong Ajax
NAC Breda – Jong FC Utrecht
PEC Zwolle – ADO Den Haag
Telstar – Heracles Almelo
VVV-Venlo – Jong PSV

Zaterdag:
FC Den Bosch – TOP Oss

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl