Fortuna Wormerveer (zat) als een blad aan de boom

 Knappe zege op zondag 3e klasser vv Koedijk

Wormerveer- De schrik was natuurlijk groot geweest bij de zaterdagvoetballers van Fortuna Wormerveer. Als je met maar liefst 6-0 van en bij WSV’30 verliest werkt dat even door. Al is het alleen maar op familiebijeenkomsten. En als dan je volgende tegenstander sv Koedijk is, dat haar wedstrijd met 5-0 wist te winnen van vv Hauwert’65 weet je dat je aan de bak kunt.


Op een zonovergoten zaterdagmiddag werd op het C-veld al snel duidelijk dat er een totaal ander Fortuna Wormerveer binnen de lijnen verscheen. Misschien nog niet eens qua spelers, maar beslist qua instelling. Van meet af aan werden de geelzwarten stevig onder druk gezet en was het tempo voor hen amper te volgen. Onbewust was er bij vv Koedijk- derde klasse zondag- waarschijnlijk toch sprake van het idee ‘hoeveel moeite kunnen je nu helemaal hebben met een ploeg die met 6-0 verloren heeft’ en dat maakt dan dat je het in een wedstrijd nooit meer kunt omzetten.

Na acht minuten was het al Ivan die verwoestend uithaalde (1-0), niet lang daarna stond Milliano aan het eind Evan een prima opgezette aanval (2-0). Daarna bleef het initiatief aan Fortuna-W zijde en was het wachten op de doelpunten. Na een half uur spelen was het andermaal Ivan die goed doorging (3-0) en – alsof het zo hoorde –  31e min volgde Milliano dat voorbeeld (4-0). Hierna was het rust en kon Koedijk proberen de zaak te herstellen.  


DSC07932.JPG
Nu weten we zo een beetje allemaal dat dergelijke bakens verzetten vaak een onmogelijke opgaaf is. Mocht er nog enige Koedijker hoop zijn geweest dan werd deze in de 56e minuut door Kay de grond ingeboord (5-0). 

Door dit doelpunt zakte de spanningsboog ook aan Fortuna-Wormerveer kant. Het spel bleef naar behoren, maar misschien was het tekenend dat er in de 59e min een pingel werd gemist door een van de Wormerveerders.

Uiteindelijk wist vv Koedijk de eer nog te reden in de slotfase van deze bekerstrijd. Goalie Raphael wist veel tegen te houden in de laatste 10 min maar een mooi uitgespeelde aanval was zelfs hem te machtig zodat er een 5-1 zege kon worden ingetikt op het DigitaleWedstrijdFormulier.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl