Jong AZ laat zege in Den Haag door de vingers glippen

Jong AZ en ADO in balans 2-2

Den Haag- Jong AZ heeft vrijdag een punt overgehouden aan een duel met ADO. Op bezoek in Den Haag boog de ploeg van Maarten Martens een achterstand om in een 1-2 voorsprong, maar in de slotfase kwam de thuisploeg alsnog op gelijke hoogte: 2-2. Soulyman Allouch en Zico Buurmeester maakten de goals voor Jong AZ. 

In een enerverende openingsfase kregen beide ploegen al snel grote kansen. De eerste waren voor de Hagenezen die via Dhoraso Klas en Thomas Verheydt op doel konden koppen. De eerste inzet ging naast, waarna doelman Rome-Jayden Owusu-Oduro de poging van Verheydt makkelijk kon vangen.

Gevaarlijk
Jong AZ liet in de elfde minuut voor het eerst van zich horen. Buurmeester kon vanaf het middenveld gevaarlijk opkomen en kreeg de bal bij Iman Griffith. Het daaropvolgende schot van de aanvaller kwam recht op ADO-keeper Hugo Wentges. Niet veel later kreeg Griffith opnieuw een goede kans. Ditmaal werd zijn uithaal vlak voor de doellijn geblokt.

Kans Addai
Ook Jayden Addai was dicht bij de openingsgoal. De buitenspeler kon van randje zestien uithalen, maar Wentges redde met moeite.

Rebound
In de 29e minuut nam ADO de leiding. Owusu-Oduro had in eerste instantie nog een antwoord op een kopbal van Verheydt, maar de rebound was voor Joël Zwarts: 1-0. In aanloop naar het rustsignaal kreeg ADO nog twee aardige kansen. Zo moest Owusu-Oduro een poging van Klas naast tikken en schoot Zwarts naast.

Glijden
Na de pauze was er al gauw een aardige kans voor Xander Severina. Hij kwam vanaf de rechterflank gevaarlijk voor doel en dwong Owusu-Oduro tot een redding. Aan de overzijde had Lathouwers de 1-1 op zijn schoen. Hij kreeg al glijdend zijn voet tegen een lage voorzet, maar Wentges bracht redding.

Weergaloze gelijkmaker
In de 55e minuut maakte Allouch de 1-1 en deed dat op weergaloze wijze. De flankspeler kwam vanaf links naar binnen ramde de bal in de verre kruising. Wentges was kansloos.

Rode kaart
In de laatste twintig minuten kwam de thuisploeg met een man minder te staan. Invaller Jordy Wehrmann beging op het middenveld een overtreding en kreeg van scheidsrechter Alex Bos een directe rode kaart.

Omhaal
Het tiental van ADO kreeg kort daarna een grote kans. Na een hoekschop bleef de bal in het strafschopgebied hangen en moest Wouter Goes een omhaal van de lijn halen.

Heerlijke combinatie
In de 83e minuut was het voor Jong AZ opnieuw raak. Na een heerlijke combinatie tussen Joshua Pynadath en Sem Dekkers kon Buurmeester van randje zestien uithalen. Hij plaatste de bal perfect in de hoek en zette Jong AZ op voorsprong: 1-2.

Gelijke hoogte
De Alkmaarders leken op weg naar een driepunter, maar in de laatste minuut schoot Amar Catic de tegenstander weer op gelijke hoogte en moesten beide ploegen het doen met één punt: 2-2. 

Buurmeester: ‘Balend van het veld’
“Het was een moeilijke wedstrijd”, vond Buurmeester. “Vooral in de eerste helft. Wij probeerden van achteruit te voetballen, maar ADO kreeg ons goed onder druk. Ze hadden een duidelijk plan, waarin ze veel de fysieke duels opzochten. Dat werkte voor hen. Na rust kregen we wat meer ruimte en dat we weer op voorsprong komen is een kenmerk van ons team. We hebben veel kwaliteit in de groep en zijn conditioneel vaak sterker dan de tegenstander. Uiteindelijk stapte ik alsnog balend van het veld. We komen in de laatste tien minuten op 1-2 en denken het over de streep te trekken. Dat we hem dan alsnog tegen krijgen is zuur.”


WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
ADO Den Haag – Jong AZ 2-2 (1-0)
Keuken Kampioen Divisie

Opstelling ADO Den Haag: Hugo Wentges; Tyrese Asante, Daryl Werker, Boy Kemper (71. Amir Absalem), Denzel Hall; Dhoraso Klas (61. Jordy Wehrmann), Max de Waal, Gregor Breinburg (80. Silvinho Esajas); Xander Severina (71. Amar Catic), Thomas Verheydt, Joël Zwarts (80. Mario Bilate).
Opstelling Jong AZ: Rome-Jayden Owusu-Oduro; Robin Lathouwers (71. Sem Dekkers), Wouter Goes, Finn Stam, Misha Engel; Nick Twisk, Iman Griffith, Zico Buurmeester; Jayden Addai (59. Joshua Pynadath), Damienus Reverson (71. Dave Kwakman), Soulyman Allouch (90+3. Loek Postma). 

Scoreverloop: 29. Zwarts 1-0, 55. Allouch 1-1, 83. Buurmeester 1-2, 90. Catic 2-2. 
Gele kaarten: Hall (ADO Den Haag).
Rode kaarten: 72. Wehrmann (ADO Den Haag).
Scheidsrechter: Alex Bos.