Jong AZ treft ADO in Bingoal Stadion

Jongelingen Alkmaar/Zaanstreek willen goede spel doorzetten tegen ADO Denhaag van Dirk Kuijt

Zaanstad- Voor Jong AZ staat vrijdag 9 september om 20:00 uur een uitwedstrijd in het Bingoal Stadion op de rol. De ploeg van trainer Maarten Martens neemt het daar op tegen ADO Den Haag. De aftrap is om 20:00 uur. 

De beloften boekten maandag hun vierde zege van het seizoen. In eigen huis werd FC Dordrecht met 3-1 verslagen en dat deed de ploeg met een knappe comeback. Samuele Longo zorgde met een vroege tegentreffer voor een achterstand, maar na rust zette Jong AZ het duel naar zijn hand. Damienus Reverson, Misha Engel en Soulyman Allouch zorgden met hun treffers voor drie punten, waardoor Jong AZ naar de derde plaats klom. 


Reverson, Engel en Allouch
Voor Reverson betekende de goal zijn tweede van het seizoen. Hij schoot op aangeven van Soulyman Allouch overtuigend binnen. Laatstgenoemde kwam ook op het scoreformulier en gaf tevens twee assists. Zo verzorgde ook hij de voorzet waaruit Engel de 2-1 tegen de touwen kopte. Niet veel later produceerde hij zelf de 3-1. 

Indrukwekkende start
Voor Allouch waren de goal en assists een vervolg van zijn indrukwekkende seizoenstart. De twintigjarige Amsterdammer was in vijf duels al driemaal trefzeker en was evenzoveel keer de aangever voor een teamgenoot. 

Elftal van de Week
Ook tegen FC Dordrecht overlegde Allouch goede statistieken. Dat leverde hem – samen met teamgenoot Iman Griffith – een plaats op in het Elftal van de Week van de Keuken Kampioen Divisie. Voor Allouch was het al de derde keer dit seizoen dat hij deze eretitel kreeg toebedeeld. 

Eerste minuten op profniveau
Dave Kwakman en Joshua Pynadath maakten tegen FC Dordrecht hun debuut in Jong AZ. Voor eerstgenoemde betekende dat tevens zijn eerste minuten op profniveau. 

Foto: Herbert Dekkers (links) & Orange Pictures (rechts)

Goes speelgerechtigd
Jong AZ-verdediger Wouter Goes ontbrak tegen FC Dordrecht wegens een schorsing, nadat in een duel met FC Eindhoven een rode kaart kreeg. Tegen ADO is hij weer speelgerechtigd. 

De Jong in Europese selectie
Fedde de Jong werd woensdag opgenomen in de Europese selectie van AZ 1 voor het UEFA Europa Conference League-duel met SC Dnipro-1. De ploeg van Pascal Jansen speelt in Slowakije donderdagavond tegen de Oekraïense ploeg.

Stroef begin ADO
Het ADO Den Haag van trainer Dirk Kuijt kent een stroef begin. De groen-gelen openden het seizoen met opeenvolgende nederlagen tegen Heracles Almelo (4-0), FC Den Bosch (0-2) en MVV Maastricht (3-1). Daarna werd overtuigend gewonnen van Jong Ajax (4-0), maar afgelopen vrijdag kreeg de ploeg andermaal een domper te verwerken. Op bezoek bij Willem II werd met 1-0 verloren. ADO staat zodoende op een achttiende plaats. 

Trefzeker
Namens de Hagenezen waren tot dusverre Thomas Verheydt, Joel Zwarts, Max de Waal en Xander Severina (2x) trefzeker. 

Owusu
ADO-verdediger Nigel Owusu heeft een verleden in de AZ Jeugdopleiding. Hij speelde van 2015 tot 2020 in verschillende jeugdteams van de Alkmaarders, alvorens hij naar Den Haag vertrok. 

Spectaculair duel
Jong AZ en ADO stonden vorig seizoen voor het eerst tegenover elkaar. Tweemaal won de ploeg uit de Rechtstad. De laatste keer dat Jong AZ op bezoek ging in Den Haag werd het een spectaculair duel. Door goals van Zico Buurmeester en Griffith werd het kort voor rust 1-2, maar in de tweede helft trok ADO alsnog aan het langste eind. Jong AZ-aanvaller Mexx Meerdink maakte in die wedstrijd zijn profdebuut. 


Arbiter
Alex Bos heeft vrijdag de leiding over de wedstrijd. De arbiter wordt langs de lijnen bijgestaan door Luc de Koning en Jeremy van der Ley. Luc Tissingh is aangesteld als vierde official. 

Live
ADO Den Haag – Jong AZ is te volgen via het Twitter-account van AZ en het schakelprogramma van ESPN, waar later die avond ook highlights te zien zijn. 

PEC Zwolle
Komende maandag wacht Jong AZ al zijn volgende competitieduel. Dan spelen de Alkmaarders op het AFAS Trainingscomplex voor het eerst tegen PEC Zwolle. Om 20:00 uur klinkt het eerste fluitsignaal. Klik hier voor informatie over de kaartverkoop. Ook is het nog mogelijk voor slechts 35 euro een Jong AZ-seizoenkaart te bestellen. 

Programma Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag:
ADO Den Haag – Jong AZ
Almere City FC – Telstar
De Graafschap – NAC Breda
FC Dordrecht – FC Den Bosch
FC Eindhoven – MVV Maastricht
Heracles Almelo – VVV-Venlo
Jong FC Utrecht – Helmond Sport
PEC Zwolle – Willem II
Roda JC – Jong PSV
TOP Oss – Jong Ajax

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl