Prettige Spelers Zegevieren nu Racers: einde van een tijdperk PSZ Zaandam.

Zaandam- Het was zaterdagmiddag op Sportpark Oostzijderveld even twee keer met de ogen knipperen. Stond daar nou een PSZ team te voetballen? De club had vorig seizoen nog een enkel team spelen op de velden bij RCZ in Zaandam maar is na 35 jaar opgeheven. Geen voetbal meer onder de naam PSZ. En het was een begrip.

Het enige overgebleven team dat de club nog had is sinds het seizoen 2022/2023 opgegaan in RCZ. De club die zo vrij was om PSZ nog een paar jaar levend te houden. Dit na een eerder mislukt avontuur op het complex bij Hellas Sport. Jarenlang had de club een eigen thuisbasis op sportpark Jagersveld in Zaandam. PSZ, het stond voor Prettige Spelers Zegevieren of eerder daarvoor Peter Schoen Zaandam. Gekscherend werd er ook wel PeuterSpeelZaal geroepen maar het is allemaal niet meer.

Het duel voor de beker in de reserve zaterdag poulefase tussen ZVC`22 5 tegen RCZ 7 (zat) was voor een enkele toeschouwer misleidend. Het 7e zaterdagteam van RCZ dartelde nog energiek rond in het fraaie groen met witte accenten en zo blijven de ‘Prettige Spelers” toch nog een beetje levendig. Zegevieren deden ze niet want het duel- dat onder leiding stond van Ed Heistek- eindigde in 3-3.