Jong AZ draait achterstand om en wint van Dordrecht

Zaanstad- Jong AZ heeft FC Dordrecht op het eigen AFAS Trainingscomplex verslagen. De ploeg van trainer Maarten Martens toonde veerkracht door na de rust een achterstand om te buigen in een 3-1 overwinning. Joshua Pynadath en Dave Kwakman maakten hun debuut.

Jong AZ keek in eigen huis al snel tegen een achterstand aan. Samuele Longo stond op randje zestien op de goede plek om de bal binnen te schieten. Hij maakte er 0-1 van.

Zelf in de aanval
Het duurde niet lang voordat Jong AZ zelf in de aanval ging. Vlak na een voorzet van Soulyman Allouch die werd onderschept, had Ricuenio Kewal de eerste grote kans. Hij schoot hard op FC Dordrecht-doelman Liam Cathal Bossin.

Goede reddingen Westerveld
Daartegenover stond dat Dordrecht er in de eerste helft een aantal keer gevaarlijk uitkwam. Jong AZ-doelman Sem Westerveld wist zich te onderscheiden met goede reddingen.

Overtuigend schot Reverson
In de tweede helft maakte AZ schoon schip. Met Joshua Pynadath als debutant binnen de lijnen werd al snel 1-1 gemaakt door Damienus Reverson. De aanvaller had een overtuigend schot in huis waarmee hij Bossin verraste. Reverson pakte vervolgens zijn momentje door de goal met zijn moeder op de tribune te vieren.

Engel uit een corner
Vlak na de 1-1 viel ook de tweede treffer binnen voor Jong AZ. Nadat een vlammend schot van invaller Jayden Addai over het doel werd getikt, stond Misha Engel uit de daaropvolgende corner op de goede plek om de 2-1 binnen te koppen.

Allouch schuift binnen
In de zestigste minuut maakte Jong AZ er al 3-1 van. Soulyman Allouch ging vanaf links in z’n eentje op het doel af. De vleugelspits bleef kalm en schoof binnen.

Winnende
Jong AZ en Dordrecht werden vervolgens amper meer gevaarlijk. De goal van Allouch bleek ook de winnende. Voor Kwakman volgde er nog een mooi moment toen hij in de tachtigste minuut zijn debuut maakte.

Reverson: ‘Zij is alles voor mij’
Reverson vertelde na afloop over de ludieke manier waarop hij zijn goal vierde. “Ik sprong over het hek en ging naar mijn moeder. Zij is alles voor mij. Toen ik de goal maakte, dacht ik: mama, ik kom naar jou. Je moeder is je alles natuurlijk. Ze staat er altijd voor je, ook in moeilijke tijden. Het was voor het eerst in lange tijd dat ze er was. M’n moeder houdt niet zo van het geschreeuw langs de lijn. Ik zei al: als je er bent, dan scoor ik.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ – FC Dordrecht 3-1 (0-1)
Keuken Kampioen Divisie

Opstelling Jong AZ: Sem Westerveld, Robin Lathouwers (46. Joshua Pynadath), Loek Postma, Finn Stam, Misha Engel; Nick Twisk, Lewis Schouten (39. Sem Dekkers), Iman Griffith; Ricuenio Kewal (59. Jayden Addai), Damienus Reverson (80. Nick Koster), Soulyman Allouch (80. Dave Kwakman).

Opstelling FC Dordrecht: Liam Cathal Bossin; Elso Brito, Jop van der Avert, Toine van Huizen, Anouar El Azzouzi; Benjamin Reemst, Vincent Schippers, Jari Schuurman; Mathis Suray, Samuele Longo, Alou Badara Balde.

Scoreverloop: 5. Longo 0-1, 52. Reverson 1-1, 57. Engel 2-1, 60. Allouch 3-1.
Gele kaarten:  Lathouwers, Allouch (Jong AZ), Van der Avert, Brito, Schippers (FC Dordrecht)
Rode kaart: -. 
Scheidsrechter: Nick Smit. bron: az.nl

Foto onderschrift: Damienus Reverson vierde vanavond zijn doelpunt voor Jong AZ met zijn moeder