Langs de zijlijn: Bekerduel tussen jeugdig Sporting Krommenie 2 en FC Uitgeest 2 eindigt in geflatteerde 1-8

Krommenie- Een jeugdig tweede team van Sporting K nam het in het eerste bekerduel op tegen FC Uitgeest 2 dat uitkomt in de hoofdklasse. De Zaanse scheidsrechter M. Groenewegen kon veel goals noteren. Na een gelijk opgaande eerste helft en een ruststand van 1-3 liep de score op in de tweede helft.

De uitslag doet een ‘walkover’ vermoeden maar de jonge ploeg uit Krommenie verdiende een eervolle vermelding. In de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op en hielp het FC Uitgeest een handje door kinderlijk te verdedigen. De Uitgeesters hanteerden diverse keren de lange bal en konden op deze wijze hun vleugelspelers bereiken. Die maakte daar veelal dankbaar gebruik van. De ruststand was een fortuinlijke 1-3 voor FC Uitgeest maar in de eerste tien minuten van de tweede helft bleven de Krommenieërs prima meevoetballen hetgeen bijna resulteerde in de aansluitingstreffer. Een kantelpunt in de wedstrijd was kort daarna het missen voor open doel op de 2-3 waarna- na een directe tegenaanval- Uitgeest weer eens kon profiteren van het openhuis achterin bij de Krommenieërs. In plaats van de 2-3 viel de 1-4 waarna er bij de Krommenieërs wat knakte. Coach Jan Anwar is dit jaar coach van Sporting Krommenie 2 en zag wat er in het eerste bekerduel nog beter kon: “We zijn te gretig en wellicht te aanvallend ingesteld waardoor de organisatie achterin nog niet goed stond. We laten Uitgeest de lange bal hanteren en dan zomaar 1 op 1 achterin”. De van origine Amsterdammer en in inmiddels paar jaar in Krommenie woonachtige Anwar had daar helemaal gelijk in maar beschikt ook nog over een jonge en soms nog wat onervaren ploeg. Veel jongens komen net over van de jo19-1 en moeten nog groeien in het proces. Uiteindelijk liep de schade voor de Krommenieërs op tot 1-8. En daar kon de van oorsprong Zaanse voetbaltrainer Robert Venbroek van FC Uitgeest niet mee zitten. Hij keek tevreden terug op een prima ochtend. Venbroek is bezig aan een nieuwe uitdaging en vond in FC Uitgeest 2- dat uitkomt in de hoofdklasse- een nieuwe club. Vorig seizoen was hij assistent trainer van Pieter van Netten en trainde hij cvv Blauw Wit W 2.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl