Eerste competitiedag AZ Jeugd: Onder 17 wint van Feyenoord

Volop jeugdvoetbal op AFAS trainingscomplex Zaanstad.

Zaanstad- De teams uit de AZ Jeugdopleiding zijn weer begonnen met competitievoetbal. Het leverde een aantal mooie resultaten op. Zo toonde AZ Onder 18 veerkracht, won AZ Onder 17 in Rotterdam van Feyenoord en boekte AZ Onder 13 een monsterzege op Zeeburgia. Een overzicht van alle resultaten.

FC Twente/Heracles Academie – AZ Onder 18 1-2 (0-0)
AZ Onder 18 heeft veerkracht getoond door in extremis de drie punten naar zich toe te trekken tegen de FC Twente/Heracles Academie. De 1-0, die twaalf minuten voor tijd viel, werd in de slotfase ongedaan gemaakt: 1-2.

De ploeg van trainer Jan Sierksma zette een eerste helft neer met de nodige kansen. Ook na de rust was het spel goed. Toch kwam Twente Heracles in de 78ste minuut tegen de verhoudingen in op voorsprong uit een omschakelmoment. 

AZ moest haast maken om de drie punten alsnog te pakken. “Op zo’n moment moet je mentaal laten zien wat je waard bent”, zegt Sierksma. Adam Ait Ali Oulhaj kreeg de bal in de 88ste minuut vanaf links aangespeeld door Ro-Zangelo Daal en schoot van binnen de zestien meter binnen. Vlak voor tijd was het Dave Kwakman die na goed positiespel op de helft van de tegenstander de bal kreeg. Hij schoot de winnende binnen.

“Ik kan niks anders zeggen dan dat ik het mooi vind dat we zo veerkrachtig zijn als team”, vertelt Sierksma. “We zijn in staat om op deze manier met tegenslag om te gaan en die om te buigen naar nóg meer energie. Daardoor lukt het ons om alsnog met 2-1 te winnen. Ik vind dat wij terecht als winnaar van het veld stappen.”

Opstelling AZ Onder 18: Tristan Kuijsten; Daniël Beukers (70. Ilias Splinter), Wouter Goes, Joeri Oud, Jeremiah Esajas (81. Adam Ait Ali Oulhaj); Kees Smit, Dave Kwakman, Julian Oerip (46. Teun Gijselhart); Jayden Addai (70. Athony Smits), Tom Kerssens, Ro-Zangelo Daal. 

Scoreverloop: 78. FC Twente/Heracles Academie 1-0, 87. Ait Ali Oulhaj 1-1, 90+. Kwakman 1-2. 

Foto: Herbert Dekkers

Feyenoord – AZ Onder 17 1-3 (0-2)
AZ Onder 17 is er ook in de competitie in geslaagd om Feyenoord te verslaan. Na de 7-0 zege in de voorbereiding werd het nu 1-3 in Rotterdam.

Wat de spelers na afloop van het duel opviel, was de stap die ze hebben gezet. “We zijn als team volwassener gaan spelen”, vertelt aanvaller Jasper Hartog. “Dat wil zeggen dat we elkaar goed coachen op wat er beter kan”, vult middenvelder Kasper Boogaard aan. “Vorig seizoen stonden we uit tegen Feyenoord al na drie minuten achter. We hebben elkaar er voor de wedstrijd op gewezen dat we scherp moesten beginnen. Dat lukte.”

De ploeg van trainer Michael van Zijtveld had voor de rust een 0-2 voorsprong te pakken. Eerst scoorde Wassim Bouziane na goed voorbereidend werk van Jesper Zwart. Die haalde de achterlijn en zette Bouziane voor open doel vrij.  Daarna was Yoël van den Ban trefzeker uit een penalty, die tot stand kwam toen hij zelf naar de grond werd gehaald.

Na de 0-3 van Rio Robbemond was het woord aan Feyenoord. Lev Lenssen speelde de bal naar Yoël van den Ban, die erin slaagde om de bal klaar te leggen voor Robbemond. Een raak schot volgde, net als een tegengoal van Feyenoord. Daarna stond met 1-3 de eindstand op het scorebord.

Aanvaller Jasper Hartog: “Na de oefenwedstrijd tegen FC Utrecht, toen het 3-3 werd, maakten we wel de fout dat we de tegenstander niet goed onder druk zetten. Dat hebben we toen na afloop gezien op de beelden. Daarna hebben we erop getraind dat we elkaar beter gingen neerzetten. Waar we aan gewerkt hebben, zag je ook terug in deze wedstrijd.”

Opstelling AZ Onder 17: Kiyani Zeggen; Jesper Zwart, Mathijs Menu (63. Jahlil Lioe-Anjie), Rayan Atikallah, Elijah Dijkstra; Kasper Boogaard, Lev Lenssen, Rio Robbemond (63. Deacon van der Klaauw); Jasper Hartog, Yoël van den Ban (79. Gabriel Jongens), Wassim Bouziane.

Scoreverloop: 32. Bouziane 0-1, 35. Van den Ban 0-2, 59. Robbemond 0-3, 75. Feyenoord 1-3.

Foto: Ed van de Pol

AZ Onder 15 – Go Ahead Eagles 2-1 (2-1)
AZ Onder 15 heeft de eerste competitiewedstrijd van het seizoen tegen Go Ahead Eagles winnend afgesloten: 2-1. Het was een duel waarin de ploeg van trainer Nick van der Velden over het algemeen voldoende kansen kreeg. Toch vielen alle drie de doelpunten al in de eerste helft.

Na 24 minuten spelen werd Chavarello Hellings naar de grond gehaald in het strafschopgebied. De scheidsrechter wees een strafschop toe en de spits ging zelf achter de bal staan. Hij schoot koelbloedig de 1-0 binnen. Go Ahead Eagles kwam kort na een drinkpauze op gelijke hoogte.

Vervolgens was het woord weer aan AZ. Na goede combinaties voorin gaf Rayan Zekri de bal voor richting de tweede paal, waar Nuur Mahamed Ahmed klaarstond. Voor de vleugelspits was het een koud kunstje om AZ met zijn hoofd weer aan de leiding te brengen.

“We moeten met de spelers gaan kijken naar welke groei we kunnen doormaken”, zegt trainer Nick van der Velden. “We moeten nog scherper zijn in de eindfase en sneller zijn in het verplaatsen van de bal. Het zijn dingen waar we als team mee aan de slag gaan.”

Opstelling AZ Onder 15: Finn Molenaar, Fadil Alimi (77. Timme Elffers), Onne de Flart, Quincy Lede, Jayden Hart Perez; Julian Sijbrands, Yordi van der Velde (70. Massimiliano Frassino), Adam Ouaziz (79. Damian Dickhaut); Nuur Mahamed Ahmed, Chavarello Hellings, Rayan Zekri.

Scoreverloop: 24. Hellings 1-0, 28. Go Ahead Eagles 1-1, 36. Mahamed Ahmed 2-1.

Ajax – AZ Onder 14 4-1 (3-0)
AZ Onder 14 slaagde er niet in om de punten mee te nemen bij Ajax. Na een goed begin met een aantal kansen werden de onderlinge afstanden te groot en kreeg AZ moeilijk druk op de bal. Ajax nam in het eerste half uur al een veilige 3-0 afstand. Met die stand gingen de teams vijf minuten later ook de rust in.

In de tweede helft stond het veel beter aan Alkmaarse zijde. AZ was een stuk vaker op de helft van Ajax te vinden. De spelers sloten sneller aan, waardoor de onderlinge afstanden kleiner werden. Daarnaast brachten de invallers een goede energie met zich mee. In de eindfase maakte Donny van der Lijcke de eerste en enige AZ-goal. Niet veel later werd het duel in het slot gegooid: 4-1.

“We hebben in de tweede helft echt wel een stuk beter gespeeld. Maar als je 3-0 achterstaat met rust, moet je veel inhalen”, vertelt trainer Bas van Baar. 

“Voor deze groep is het belangrijk om vanaf het begin van de wedstrijd het niveau te halen waar we naar streven. In de tweede helft zie je waar dat toe kan leiden: we waren beter en na de 3-1 hadden we ook nog een grote kans op de 3-2. Ons niveau in de eerste helft was gewoonweg te laag, waardoor de wedstrijd niet gewonnen kon worden.”

Opstelling AZ Onder 14: Quenten Attigah; Job Tiebie (48. Christian Goring), Keayon Dumfries (36. Janoa Elias), Amani Imhangbe, Lars Boer;, Cas Klop, Milo Kadyla (64.Ties Kemna), Taecke van Dam van Isselt (51. Anton Agafonov); Senna van Elst (36. Dex Klaverdijk), Donny van der Lijcke, Dante Blankendaal.

Scoreverloop: 12. Ajax 1-0, 22. Ajax 2-0, 29. Ajax 3-0, 67. Van der Lijcke 3-1, 69. Ajax 4-1.

Foto: Adriënne van Beinum

AZ Onder 13 – Zeeburgia 17-1 (7-0)
AZ Onder 13 is met een monsterzege aan de competitie begonnen. Tegen de leeftijdsgenoten van Zeeburgia werd het maar liefst 17-1. Binnen een kwartier stond AZ al op een 3-0 voorsprong dankzij een hattrick van Jessey Jay van der Mije. AZ was de absolute bovenliggende partij en creëerde kans na kans.

Nog voor de rust waren Mawulom Gota-Toudji en Abutalib Hamid Mohammed allebei twee keer trefzeker, waardoor de ruststand 7-0 was. Ook in de tweede helft bleef AZ gretig op zoek gaan naar doelpunten. Gota-Toudji completeerde zijn hattrick en vervolgens maakte Van der Mije opnieuw drie goals achtereen om de tussenstand op 11-0 te zetten.

Dat was echter nog niet genoeg voor de mannen van trainer Sander Veraart. Dinar Ait Errami nam de 12-0 voor zijn rekening alvorens Zeeburgia iets terugdeed. Lang konden de Amsterdammers er niet van genieten, want slechts een minuut later maakte Ait Errami er met zijn tweede van de dag 13-1 van. Via Merijn van Dijk, Jeremiah Oladoyinbo Ojomo en Henk Schuit liep AZ in de laatste tien minuten nog verder uit. Het slotakkoord was voor Van der Mije, die met zijn zevende goal de eindstand op 17-1 bepaalde.

Opstelling AZ Onder 13: Brad Nederlof; Nick Perez Mutsaers (48. Jesse van Ruler), Giel Kappelhof, Henk Schuit, Jeano Vos (36. Ty Tosch); Jim Jansen (48. Christian Simunovic), Merijn van Dijk, Charly van Oosterhout (36. Dinar Ait Errami); Abutalib Hamid Mohammed (48. Jeremiah Oladoyinbo Ojomo), Jessey Jay van der Mije, Mawulom Gota-Toudji.

Scoreverloop: 4. Van der Mije 1-0, 12. Van der Mije 2-0, 16. Van der Mije 3-0, 21. Gota-Toudji 4-0, 26. Hamid Mohammed 5-0, 33. Gota-Toudji 6-0, 34. Hamid Mohammed 7-0, 37. Gota-Toudji 8-0, 39. Van der Mije 9-0, 45. Van der Mije 10-0, 50. Van der Mije 11-0, 54. Ait Errami 12-0, 58. Zeeburgia 12-1, 59. Ait Errami 13-1, 64. Van Dijk 14-1, 65. Oladoyinbo Ojomo 15-1, 69. H. Schuit 16-1, 70. Van der Mije 17-1. 

FC Volendam – AZ Onder 12 5-25
In de eerste competitiewedstrijd van het seizoen stond er voor AZ Onder 12 een uitwedstrijd tegen FC Volendam op het programma. AZ boekte een duidelijke zege en won met 5-25. Na afloop waren trainers Tim Appel en Dico Blei dan ook tevreden. “Voor onze eerste competitiewedstrijd heb ik genoten van een dominant AZ Onder 12”, aldus Appel. 

AZ speelde sterk en bouwde de score bij elk blokje steeds verder uit. “We zijn aan de slag geweest met ons positiespel waarbij we een aantal mooie goals en ook mooie teamgoals hebben gescoord”, vertelt Blei. Appel: “We hebben goed gespeeld en waren dominant. Dat smaakt naar meer.”

Selectie AZ Onder 12: Melle Prins, Sam Pijlman, Adam Ahannach, Bentley Addai, Daniël Jonker, Dayne Spaander, Dylan Nsemi, Eray Akkaya, Haïtem El Ghouch, Hatim Elfargoussi, Ian Shaibu, Imran Loukili, Jay Rosenbaum, Jip de Flart, Kayra Kolemenoglu, Luca Boon, Marrouane Iklil, Nino Dos Santos Henriques, Noah Ahannach, Silvijn van der Does, Timo van der Schaar, Tuur van den Hurk, Valentijn van Thiel, Xavi Höke.

Foto: Katrijn Prins

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl