Overtuigende zege Fortuna W op Adri Looijen`s vv Monnickendam

De eerste oefenwedstrijden van het eerste zondag elftal van Fortuna Wormerveer kregen in de achterliggende periode van de toeschouwers/supporters nog geen voldoende. ‘Moeizaam’ was de term die trainer Rene Van Elsland gebruikte. Woensdagavond heeft hij dat woord niet gebruikt of het moet al zijn over het spel van tegenstander vv Monnickendam. De zaterdag eerste klasser bleek kansloos: 8-1 zege voor het wit van Wormerveer.

Bij de gasten is de bekende Adri Looijen dit seizoen de hoofdtrainer. Adri was de afgelopen jaren al trainer bij diverse clubs in Noord-Holland. FC Purmerend, IVV, Zilvermeeuwen, De Kennemers en voor zijn huidige avontuur nog bij DZS. In Monnickendam is Adrie de opvolger van de trainers Ab Persijn (gestopt) en Ronald Dooijeweerd (vertrokken naar RKVV Velsen). In de competitie 2022-2023 speelt Monnickendam tegen clubs als onder andere Argon, HBOK, csv BOL, Roda’46, vv ZOB en Zuidvogels. Een pittige indeling derhalve. Looijen hoopt – zo liet hij recent weten op Amsterdamsche Voetbal – met zijn versterkte selectie in de eerste klasse te blijven. “Dat is ook de ambitie van de club. We willen een goede middenmoter in de eerste klasse worden.”

Op het Watering complex was het woensdag avond lekker druk. Op alle velden werd getraind. Belangrijkste reden voor het bezoek van de meeste supporters was toch de wedstrijd van het eerste team. Iedereen vroeg zich af of er al vooruitgang was geboekt. Die vraag durft u verslaggever met een volmondig JA te beantwoorden. Van meet af aan werden de gasten onder druk gezet en kwamen niet in hun spel. De ploeg uit Wormerveer wist in hoog tempo met goed voetbal de druk flink op te voeren. 

Binnen het kwartier was het verschil eigenlijk al gemaakt. Na 9 minuten opende Arsenio (1-0), in de elfde minuut was het Alfa (2-0), stoomde Jermano in de 13e minuut perfect mee op om de 3-0 te laten aantekenen en pas daarna waren het de bezoekers die in de 17e minuut de bal boven Justin op de lat kegelden. Na 30  minuten spelen kwam de 4-0 van Alfa, na 37 minuten de 5-0 door Cerezo uit een afgemeten pass van Jordy goed voor liefst vier perfecte assists) om met een goed gevoel de rust in te gaan.

Na de pauze was het Stijn die meteen de 6-0 scoorde, wist Kenjiro in de 50e minuut uitstekend mee op te komen waardoor Jasper de 7-0 scoorde.  Pas daarna was het vv Monnickendam dat uit een geslaagd counter de eer kon redden (7-1) en was het Fortuna W dat daarna liefst zes spelers wisselde. Dat had geen nadelige gevolgen voor het spel. Dat bleef aantrekkelijk om te zien en uit een juweel van een pass van Jordy was het Dani die uiterst koel de eindstand op 8-1 bepaalde. Daarna ontstonden nog de nodig kansen, maar gescoord werd er niet meer.