AZ in de Youth League: wat jij moet weten

Zaanstad Een nieuw avontuur in de UEFA Youth League staat op het punt van beginnen. Door het kampioenschap van AZ Onder 18 hebben de Alkmaarders zich opnieuw geplaatst voor dit prestigieuze jeugdtoernooi. Op woensdag 31 augustus gaat de club in de koker voor de loting. Wat is de toernooiopzet en wat zijn AZ’s mogelijke opponenten?

Ook dit seizoen is er in de eerste twee rondes een scheiding tussen het Champions League Path en Domestic Champions Path. Clubs waarvan het seniorenteam is gekwalificeerd voor de groepsfase van de UEFA Champions League doen mee aan eerstgenoemde opzet. Zij worden opgedeeld in poules van vier die identiek zijn aan de loting van het miljardenbal.

Knockoutrondes
AZ pakte afgelopen seizoen in de Onder 18-leeftijdscategorie de dubbel en is zodoende één van de domestic champions. De Alkmaarders bewandelen dan ook het gelijknamige pad. Daarin worden eerst twee knockoutrondes – die over twee wedstrijden worden beslist – afgewerkt.

Play-offs
De winnaars daarvan stromen door naar de play-offs, waarin zij één van de acht nummers twee uit de groepsfase van het Champions League Path treffen. Deze ronde bestaat uit één wedstrijd. De domestic champions hebben het thuisvoordeel. De acht winnaars van de play-offs stromen vervolgens door naar de achtste finales,

https://youtube.com/watch?v=IOCbf95P-JI%3Fenablejsapi%3D1%26origin%3Dhttps%3A


Furore
Afgelopen seizoen debuteerde AZ – eveneens als domestic champion – in het Onder 19-equivalent van de Champions League en maakte direct furore. Nadat Gabala SC (Azerbeidzjan) en Angers SCO (Frankrijk) werden verslagen, stond de formatie van Jan Sierksma in de play-offs tegenover Villarreal CF. Na een zenuwslopende strafschoppenserie werden ook de Spanjaarden geklopt.

Grootmacht
Italiaanse grootmacht Juventus FC was in de round of 16 de volgende horde. AZ maakte aanspraak op een overwinning, maar ook hier kwam het op penalty’s aan. Ditmaal trok AZ aan het kortste eind. 

In de koker
Op woensdag 31 augustus gaat AZ opnieuw in de koker. De loting in Nyon is vanaf 13:00 uur live te volgen op de website van de UEFA

Mogelijke tegenstanders:

 • FC Nantes (FRA)
 • KRC Genk (BEL)
 • Hibernian FC (SCO)
 • FK Roech Lviv (UKR)
 • Galatasaray SK (TUR)
 • Omonia Nicosia (CYP)
 • Rode Ster Belgrado (SRB)
 • SK Slavia Praag (CZE)
 • HNK Hajduk Split (CRO)
 • BSC Young Boys (ZWI)
 • Panathinaikos FC (GRE)
 • MS Asjdod (ISR)
 • Molde FK (NOR)
 • AIK Fotboll (SWE)
 • Slavia Sofia (BUL)
 • FK Csíkszereda Miercurea Ciuc (ROU)
 • Gabala SC (AZE)
 • Astana FK (KAZ)
 • MTK Budapest FC (HUN)
 • Zagłębie Lubin (POL)
 • NK Domžale (SVN)
 • AS Trenčín (SVK)
 • FK Žalgiris (LTU)
 • Racing FC Union Luxemburg (LUX)
 • FK Borac Banja Luka (BIH)
 • Shamrock Rovers FC (IRL)
 • FK Pobeda Prilep (MKD)
 • FC Pyunik Jerevan (ARM)
 • FK Jelgava (LVA)
 • KF Apolonia Fier (ALB)
 • Coleraine FC (NIR)

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl