OFC pakt eerste competitiepunt in tweede divisie: OFC-TEC 2-2

Oostzaan- OFC pakte zaterdag het eerste punt van dit seizoen in de tweede divisie. Na de nipte nederlaag van vorige week in het uitduel in Spakenburg tegen IJsselmeervogels kon de formatie van Pieter Mulders het eerste punt bijschrijven. In het thuisduel in Oostzaan tegen TEC werd het 2-2.

De horrorblessure van het nieuwe talent en rechter verdediger Fons Gemmel- overgekomen van AZ- was in Oostzaan nog voelbaar. Zijn voorste kruisband is afgescheurd en ook zijn meniscus is nog eens beschadigd. Dat betekent dat het seizoen er voor hem op zit.

Trainer Pieter Mulders startte zaterdag verder met dezelfde elf als vorige week tegen IJsselmeervogels. De wedstrijd was nog geen vier minuten onderweg of Maxwell Frimpong had al gescoord. Een vroege voorsprong voor de debutant. OFC kon het zichzelf aanrekenen dat het zichzelf met de aanvallende impulsen niet beloonde. Dat bleek na een half uur want na de 1-0 scoorden de gasten uit Tiel de tegentreffer. Het was de wederom sterk spelende Niels Butter die nog geen twee minuten na de 1-1 als doelpuntenmaker werd omgeroepen. Met de 2-1 voorsprong werd ook gerust.

Door het uitvallen met blessures van de controleurs Victor van der Linde en Fernando Lewis kreeg OFC het in de tweede helft zwaarder dan gedacht. De goed spelende vervangers, Eric en Max Veerman konden niet voorkomen dat de Oostzaners die regie terug in handen kregen. OFC liep achteruit en werd teruggedrongen op eigen helft en het leek op tegenhouden dan dat er sprake was van een gelijk opgaande wedstrijd. Richting het eindsignaal was het alsnog TEC dat op gelijke hoogte kon komen en dat leek een terechte stand gezien het totale spelbeeld.

Het volgende duel voor OFC is in Rijnsburg wanneer de geelzwarten op zaterdag 3 september naar sportpark Middelmors afreizen voor het 3e duel van het seizoen tegen Rijnsburgse Boys. Bij de Rijnsburgers speelt Zaankanter Dani van der Moot. De centrale aanvaller uit Zaandam is daar bezig aan zijn vierde seizoen.

Jack`s league: Zaterdag 27 augustus 2022

OFC-TEC 2-2

3. Frimpong 1-0, 32. Van Essen 1-1, 34. Butter 2-1, 84. Mengerink 2-2

OFC: Bouwman; Baly, Frimpong, Donald, Belarbi; Butter, Lewis (M. Veerman), Burgers; G. Prijor, Van de Linde (E. Veerman), Van de Heuvel

TEC: Van den Dam; Kortstam, Leeuwin, Camara, Van Rijn; Aamri, El Makrini, Van Kippersluis; Van Essen, El Idrissi, Mengerink