Wisselende resultaten op Warmdraaitoernooi in de Rijp voor Fortuna W (zat)

Het Warmdraaitoernooi in en bij De Rijp (de SV) op 26 en 28 augustus betekende voor de Zaterdag 1 selectie van Fortuna Wormerveer- met ook nog wat O23 en Zo1 namen volgens mij- was een toernooi met twee gezichten. Vrijdag werd VVW eenvoudig terzijde geschoven en zondag werd Fortuna W dat als je louter naar de uitslag kijkt.

Op het gezellige complex aan de J. Ploegerlaan viel te horen dat De Rijp een van de mooiste dorpen van Noord-Holland is. Polderlandschap, dijken, water, weidsheid én prachtige historie. Hoe dat precies qua voetbal zit weet ik niet. Met het aantrekken van Martin de Groot als trainer kan het zo maar zijn dat er wat sportief zegevierende hoofdstukken aan de geschiedenis toegevoegd kunnen gaan worden. 

Unknown-1.jpeg

Zondagmiddag duurde het een half uur eer de thuisclub de 1-0 binnen wist te schieten. Eigenlijk tegen de verhouding in en heel misschien ook wel in buitenspelpositie. Die stand bleef tot en met de rust gehandhaafd.

In die pauze moet Martin de Groot zijn zwoele wat schorre stemgeluid hebben gebruikt om zijn manschappen te wijzen op de andere aanpak. Dat resulteerde al vlak na de rust in twee Rijper goals. Dan staat het 3-0 en denk je als onschuldige toeschouwer misschien wel dat de wedstrijd in het slot zit.  Mede omdat Fortuna nagenoeg geen kans kreeg of wist te creëren. De Rijp verdedigde naar behoren, maar met Piet Blokdijk in de defensie is dat natuurlijk niet vreemd.

Toen het vervolgens ook nog 4-0 werd was het eigenlijk wel gedaan. Onze mannen zetten nog wel een mooie aanval op. Jordi stuurde Kai langs de lijn weg, waarna de voorzet voor open doel door Timo gemist werd.
Vlak daarna nog een tikkie (5-0) en andermaal is het Fortuna dat probeert de eer te redden. Een voorzet van Jordi, maar het schot van Kai eindigt in de handen van de R-keeper. Meteen daarna een missertje in de F-defensie en dan rolt de bal tergend langzaam het doel in. De 6-0 is een feit.

Unknown-4.jpeg

Nu heeft een enkeling vrijdag Juan José Fernández Coto (huidig succesvol trainer HBOK) horen zeggen dat je er helemaal niets aan hebt om kampioen van de voorbereiding te worden. Deze mening wordt door velen gedeeld want straks in de beker en competitie moet er worden geknald.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl