Jong AZ verdedigt reeks in Eindhoven

Eindhoven- Voor Jong AZ staat vrijdag de vierde competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. De ploeg van trainer Maarten Martens neemt het op tegen FC Eindhoven, dat net als Jong AZ nog ongeslagen is in de Keuken Kampioen Divisie.

Jong AZ en FC Eindhoven zijn twee van de vijf clubs in de KKD die tot nu toe foutloos zijn. Waar de beloften uit Alkmaar wonnen van achtereenvolgens MVV, Helmond Sport en Almere City FC, was Eindhoven te sterk voor FC Den Bosch, Willem II en Helmond Sport.

Vijf duels
Mocht Jong AZ winnen in het Jan Louwers Stadion in Eindhoven, dan is het de eerste keer in de geschiedenis dat het lukt om vijf competitieduels op rij te winnen. De ploeg sloot het voorbije KKD-seizoen af met een zege, waardoor de reeks momenteel op vier staat. 

https://youtube.com/watch?v=GBfngDfUORU%3Fenablejsapi%3D1%26origin%3Dhttps%3A


Comfortabel
Martens en consorten boekten afgelopen maandag een 3-2 overwinning op Almere City. Iman Griffith, Maxim Dekker en Fedde de Jong zorgden voor een comfortabele uitgangspositie. Pas in de slotfase was Almere twee keer trefzeker, waaronder in de laatste minuut via Thomas Poll.

Tweede goal Dekker
Voor centrale verdediger Dekker was het alweer zijn tweede treffer in drie duels voor Jong AZ. Hij is samen met Soulyman Allouch degene die tot dusver de meeste doelpunten achter zijn naam heeft. Zowel Zico Buurmeester als Griffith leverde tot dusver de meeste assists af (twee).

Taaie tegenstander
Jong AZ heeft aan FC Eindhoven doorgaans een taaie tegenstander. In tien ontmoetingen met de Brabanders werd er zeven keer verloren. Jong AZ leed tegen geen enkel ander team meer nederlagen; ook van SC Cambuur en FC Volendam werd zeven keer verloren.

Gevaar van de flanken
Het gevaar van Eindhoven komt tot dusver dit seizoen voornamelijk van de flanken. Collin Seedorf en Jasper Dahlhaus zijn de twee spelers met de meeste schoten namens de ploeg van trainer Rob Penders. Beide wingbacks schoten ook het vaakst op doel van alle Eindhoven-spelers (drie keer).

1-3 nederlaag
De laatste ontmoeting met Eindhoven op 25 februari eindigde in een 1-3 nederlaag voor Jong AZ. Namens Jong AZ mikte Ernest Poku raak op aangeven van Peer Koopmeiners. Dahlhaus, Joey Sleegers en Valentino Vermeulen waren trefzeker voor Eindhoven.

https://youtube.com/watch?v=k96jBaW1BS0%3Fenablejsapi%3D1%26origin%3Dhttps%3A

Druijf vaakst trefzeker
Namens Jong AZ was Ferdy Druijf het vaakst trefzeker tegen FC Eindhoven. Hij scoorde vier keer in de ontmoetingen met de Brabanders. De spits tekende deze zomer een contract bij Rapid Wien. Rigino Cicilia is namens Eindhoven degene met de meeste treffers: eveneens vier.

Arbitrage
De wedstrijd tegen FC Eindhoven staat onder leiding van scheidsrechter Stan Teuben. Hij wordt bijgestaan door grensrechters Kevin Weever en Rick van Rijn. De vierde official is Sven Spaan.

Live
De wedstrijd is te volgen via het Twitter-account van AZ. Later die avond zijn op ESPN de highlights te zien. 

FC Dordrecht
Voor Jong AZ staat na de confrontatie met FC Eindhoven een duel met FC Dordrecht op het programma. Op maandag 5 september om 20:00 uur kruisen de teams de degens.

Programma Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag:
Almere City FC – FC Den Bosch
De Graafschap – FC Dordrecht
TOP Oss – VVV-Venlo
PEC Zwolle – Jong PSV
Roda JC Kerkrade – NAC Breda
Telstar – Helmond Sport

Zondag:
ADO Den Haag – Jong Ajax
Heracles Almelo – MVV Maastricht
Jong FC Utrecht – Willem II

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl