Jong AZ lijdt in Eindhoven eerste nederlaag

Rome-Jayden Owusu-Oduro voor het eerst onder de lat bij de beloften en maakt daarmee zijn profdebuut. 

Eindhoven- Jong AZ heeft vrijdag zijn eerste nederlaag van het seizoen geleden. Op bezoek bij FC Eindhoven maakte een tegengoal vlak voor rust het verschil: 0-1. Rome-Jayden Owusu-Oduro begon voor het eerst onder de lat bij de beloften en maakte daarmee zijn profdebuut. 

De Alkmaarders hadden in de openingsfase het betere van het spel. Met scherpe dieptepasses kwam de ploeg meermaals gevaarlijk bij het Eindhovense doel. Tot echte kansen leidde dat echter niet. Behoudens een inzet van Soulyman Allouch (hoog over) leverde dat geen doelpogingen op.

Over de lat
Na ruim een half uur was het plots Eindhoven – dat net als Jong AZ nog ongeslagen aan het duel begon – dat een aantal keer gevaarlijk werd. Zo moest Owusu-Oduro een kopbal van Ozan Kökcü over de lat tikken en zag hij Naoufal Bannis niet veel later vanuit een gevaarlijke positie wild naast schieten.

Luttele seconde
Vlak voor de pauze was er een goede kans voor Robin Lathouwers. De rechtsachter werd diep gestuurd en was eerder bij de bal dan doelman Nigel Bertrams. Hij probeerde het met een chip, maar die ging net naast. Aan de overzijde was het luttele seconden voor het rustsignaal wel raak. Het was Kökcü die de score opende voor FC Eindhoven: 1-0.

Vrije trap
In het tweede bedrijf kregen beide ploegen al snel kansen. Zo mocht Misha Engel op een gunstige positie aanleggen voor een vrije trap, maar schoot hij over. Aan de overzijde was Bannis gevaarlijk in een omschakelmoment. Zijn poging ging net naast.

Wapenfeit
Rond de zeventigste minuut kon Jong AZ weer aandringen. Na een ingestudeerde vrije trap schoot Allouch hard over en niet veel later was ook Griffith dichtbij. Het daaropvolgende wapenfeit van Eindhoven kwam op naam van Justin Ogenia. Hij knikte de bal met het hoofd op doel, maar Owusu-Oduro had hem klemvast. 

Rode kaart
In de slotfase zette Jong AZ nog aan, maar de ploeg kwam in de 85e minuut met tien man te staan. Wouter Goes begin een overtreding op de doorgebroken Bannis en kreeg een directe rode kaart. Uit de daaropvolgende vrije trap had Owusu-Oduro een redding in huis. 

Gevaarlijk
In de laatste minuten ging het tiental op zoek naar de gelijkmaker. Invaller Jayden Addai was nog tweemaal dichtbij. Uit een vrije trap schoot hij naast, waarna hij in de slotseconden nog van randje zestien uithaalde. Die poging werd gekeerd door Bertrams. De ploeg kon verder geen vuist meer maken en moest zijn eerste nederlaag incasseren. 

Dekker: ‘Daardoor bleef het bij halve kansen’
“We waren heel dominant”, vertelde Maxim Dekker. “Vanaf het begin creëerden we veel mogelijkheden, maar in de eindfase was het net niet zuiver genoeg. Daardoor bleef het bij halve kansen. In de rust hebben we tegen elkaar gezegd dat de goal vanzelf gaat komen als we zo blijven spelen. Maar we vergeten af te drukken, dus het was vandaag niet goed genoeg.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
FC Eindhoven – Jong AZ 1-0 (1-0)

Keuken Kampioen Divisie

Opstelling FC Eindhoven: Nigel Bertrams; Justin Ogenia (88. Evan Rottier), Mawouna Amevor, Maarten Peijnenburg, Pieter Bogaers; Jasper Dahlhaus, Sven van Doorm (65. Pjotr Kestens), Brian De Keersmaecker (32. Koen Oostenbrink), Collin Seedorf; Ozan Kökcü (65. Yassine Azzagari), Naoufal Bannis (88. Dalton Enokpa).
Opstelling Jong AZ: Rome-Jayden Owusu-Oduro; Robin Lathouwers, Wouter Goes, Maxim Dekker, Misha Engel (61. Sem Dekkers); Lewis Schouten (79. Jayden Addai), Fedde de Jong (88. Nick Koster), Zico Buurmeester; Iman Griffith, Damienus Reverson (61. Ernest Poku), Soulyman Allouch (79. Ro-Zangelo Daal). 

Scoreverloop: 45+1. Kökcü 1-0.
Gele kaarten: Ogenia, Dahlhaus, Azzagari (FC Eindhoven), Engel (Jong AZ). 
Rode kaart: 85. Goes. 
Scheidsrechter: Stan Teuben.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl