OFC debuteert verdienstelijk in tweede divisie bij IJsselmeervogels maar verliest. Zaterdag eerste thuisduel tegen TEC. Fons Gemmel enige tijd uit de roulatie na zware knieblessure.

In Spakenburg stond op Zaterdag 20 augustus het eerste optreden in de Jack`s league te wachten. De Oostzaners waren zeker niet minder dan de rooien maar hielden geen punten over aan het bezoek aan het vissersdorp. De ploeg van Pieter Mulders was minstens gelijkwaardig maar verloor in een spektakelstuk en doelpuntrijke eerste helft met 3-2 van IJsselmeervogels. De van AZ overgenomen Fons Gemmel moest vlak voor tijd met brancard van het veld worden gedragen en dat maakte de nederlaag extra zuur voor de bezoekers..

Mulders startte met Ischa Bouwman onder de lat. Samen met Daniel Agyei- de voormalig sluitpost van PEC Zwolle- zal moeten blijken wie de vaste keeper wordt. Een bekend gezicht bij IJsselmeervogels waar ex prof Kai Heerings, Zaandammer in Spakenburgse dienst, met zijn ploeg op een vroege 1-0 voorsprong kwam.

OFC herpakte zich snel want uit de rebound van een vrije trap was het Daryl Baly die als doelpuntenmaker (1-1) op het wedstrijdformulier kwam te staan. Nauwelijks twee minuten later kwam OFC op voorsprong. IJsselmeervogels doelman Jaimy Schaap knalde in het strafschopgebied op de doorgebroken Joël Donald. Het kostte de goalie een gele kaart en leverde de Oostzaners een penalty op. Deze werd benut door Niels Butter.

In de 25e minuut was het Sanchez Angulo die namens de thuisploeg doeltreffend inkopte. Diezelfde spits zorgde ervoor dat in de 35e minuut dat de enthousiaste aanhang opnieuw mocht juichen.

De tweede helft begon net als de eerste eindigde, met veel doelgevaar. Bij OFC kwam de dreiging van links via Genridge Prior die zijn snelheid goed wist te benutten. Op de Westmaat zakte IJsselmeervogels terug, loerde nadrukkelijker op de lange bal en de counter. Daartegenover probeerde OFC voetballend de oplossingen te zoeken. De beste kansen waren wederom voor OFC maar het tegenvallende echter meer ervaren IJsselmeervogels kon geen indruk maken.

De complimenten waren er voor debutant OFC dat vooral met inzet en strijdlust speelde en meer had verdiend.

Een extra tegenvaller was kort voor tijd de zware knieblessure van Fons Gemmel. Fons kwam over van AZ en is een welkome versterking maar zal in ieder geval het duel met TEC dat voor zaterdag 27 augustus om 15:00 uur wordt gespeeld moeten missen.

vv IJsselmeervogels-OFC 3-2

5. Heerings 1-0, 15. Baly 1-1, 17. Butter (pen.), 24. Sanchez Angulo 2-2, 35. Sanchez Angulo 3-2

vv IJsselmeervogels: Schaap; Van Son, Willems, Martis, Sanchez Angulo; Van de Laar; Sterling (14. Tadmine), Westerman (71. Van Arnhem); Rosheuvel, Blel (71. Visser), Heerings (55. Haian)

OFC Oostzaan: Bouwman; Baly (60. Gemmel) (89. Bare), Frimpong, Donald, Belarbi; Butter, Lewis, Burgers; G. Prijor (86. Veerman), Van de Linde, Van de Heuvel

Delen

Recent Nieuws

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl