vv Assendelft oefent tegen Fortuna W (zat) en wint nipt. Zondagploeg Wormerveerders blijven steken op remise in Alkmaar

Naarmate de start van de competitie dichterbij komt neemt het aantal oefenwedstrijden toe. Zo ging Fortuna Wormerveer Zondag 1 op bezoek bij Zaandammer trainer Carl Ern en cvv Jong Holland waar Fortuna Wormerveer Zaterdag 1 bij vv Assendelft haar geluk ging beproeven.

Toeschouwer John Kuijt kon al vlot melden (aanvang wedstrijd 19.45 uur) dat er bij in Alkmaar bij het duel csv Jong Holland- Fortuna Wormerveer zondag 1 gescoord werd. In de tweede minuut een prima aanval over rechts. Het is Dani die de bal voor trekt en dan is het Jasper die netjes binnen tikt.
Lang plezier van die voorsprong is het de ploeg uit Wormerveer niet gegund. In de vierde minuut ontstaat er een aanval van Jong Holland over rechts. Door miscommunicatie in de Fortuna-Wormerveer defensie komt de 1-1 op het scorebord. Tot aan de rust gaat het vervolgens redelijk gelijk op. Een kopbal van Dirk gaat net over.

In het tweede bedrijf is het de gastheer die een corner weet terug te leggen op de 16 meter lijn en dat betekent aansluitend 2-1. Er ontwikkelt zich een aantrekkelijke partij met genoeg kansen over en weer. Alles in een hoog tempo. De 2-2 komt voort uit een mooie onderschepping van Jordy op het middenveld, Youp weet dan  overzicht te houden en speelt Arsenio aan die de terechte gelijkmaker weet te scoren.
Als de arbiter van dienst zijn laatste fluitsignaal geeft is het John Kuijt die zijn berichten afsluit met een ‘Klaar, prima partij’ 

Assendelft

Dichterbij huis is het Zaterdag 1 van Fortuna Wormerveer dat de competitiegenoot van Zondag 1 het vuur na aan de schenen gaat leggen. Langs de lijn daar Johan Ligthart die een ruststand van 0-1 doorgeeft. ‘Gelijk opgaande wedstrijd met weinig kansen. Wel hoog tempo en veel beweging!’ zo valt te lezen.

Als er op zeker moment een – conclusie verslaggever – onterechte penalty voor vv Assendelft wordt gestopt lijkt een winst aanstaande. Toch weten de zwartwitten terug te komen. Na de 1-1 volgt ook nog de 2-1 en is dat de eindstand van een nuttige oefenpartij. 

Nu Martin de Groot trainer is in zijn woonplaats De Rijp is het heel logisch dat Fortuna Zaterdag 1 onder leiding van trainer Marcel Blank daar deelnemer zal zijn aan het ING/PLUS/LMW Warmdraaitoernooi 26 en 28 augustus 2022

Traditiegetrouw starten ze bij en in De Rijp het nieuwe seizoen met het ING/PLUS/LMW Warmdraaitoernooi op 26 en 28 augustus op de velden van SV De Rijp. De wedstrijden duren 2 x 35 minuten.

Vrijdagavond zal SV De Rijp 2 ook een oefenwedstrijd spelen tegen DZS 1. Aanvang 19.00 uur. (uitslag telt niet mee voor toernooiscore). Ook het 2e team van Fortuna Wormerveer zal op het toernooi actief zijn.

Foto bijgaand: archieffoto duel vv Assendelft- Fortuna Wormerveer

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl