Zaterdagvoetballers schieten op zondag tekort: Fortuna Wormerveer (zat) verliest ruim van KFC

De oefenwedstrijd van Fortuna Zaterdag 1 tegen zondag 1 van KFC werd verplaatst van de zaterdag naar de zondag. Achteraf niet in het voordeel van de zaterdagse ballers uit Wormerveer. Dat blijkt uit de 1-6 nederlaag.

De bezoekers van zondag oefenden al meer dan pittig samen met zeven andere Zaanse verenigingen op het Groote Koogsche toernooi dat overtuigend werd gewonnen door SVA. Bij KFC staat per dit seizoen oud-WFC spits Rene Reijinga (ex-Saenden trainer) voor de troepen als opvolger van Guillaume Groot die nu hoofdtrainer bij Saenden is. Beide teams komen elkaar straks tegen in de tweede klasse A. 

Onder zonnige omstandigheden werd er zondagmiddag geoefend. Op zich een prima partij waarin KFC de kansen wel benutte en de jongemannen uit Wormerveer het vizier niet op scherp hadden staan. 

Unknown-4.jpeg

Na een half uur spelen werd het 0-1 en een paar minuten later 0-2. Vlak voor de pauze werd het zelf nog 0-3.  In het tweede bedrijf openden Fortuna Wormerveer met het verzilveren van een strafschop (1-3). Dat voorbeeld werd vijf minuten later gevolgd door KFC (1-4) met ruim daarna de definitieve klap (1-5).

Heel even leek de 2-5 nog voor een opleving aan Fortuna Wormerveer zijde te gaan zorgen, maar de assistent-scheidsrechter aan KFC-zijde stak de vlag omhoog en dat signaal werd door de arbiter overgenomen. Dat het ook nog 1-6 werd maakt duidelijk dat de staf en spelers nog een klus wacht om straks opgewekt de competitie in te kunnen gaan. De zaterdag voetballers van Fortuna Wormerveer komen- na vorig jaar te zijn gepromoveerd via de nacompetitie- uit in de zaterdag 3e klasse.

Unknown-5.jpeg