Jong AZ klopt Almere City: Nordin Bakker weet doel niet schoon te houden

Zaanstad- Jong AZ heeft maandag zijn derde competitiezege op rij geboekt. De ploeg van Maarten Martens was op het AFAS Trainingscomplex met 3-2 te sterk voor Almere City FC. Iman Griffith, Maxim Dekker en Fedde de Jong waren trefzeker. 

Het duel kende een levendige openingsfase. Al na zeven minuten was het Jong AZ dat de score opende. Na een handige combinatie met Zico Buurmeester dribbelde Iman Griffith langs de Almere City-defensie en klopte Nordin Bakker: 1-0.

Katachtig
Niet veel later kreeg de thuisploeg opnieuw een goede kans. Fedde de Jong brak door na een pass van Yusuf Barasi, maar zag Bakker de bal over de achterlijn tikken. Ook Buurmeester was gevaarlijk. De middenvelder kon van randje zestien vrij uithalen. Zijn poging mistte echter venijn. Aan de overzijde had Sem Westerveld een katachtige reflex in huis op een inzet van Bradly van Hoeven.

Op het hoofd
In de 28e minuut verdubbelde Jong AZ de marge. Peer Koopmeiners slingerde een vrije trap het strafschopgebied in en vond daar het hoofd van Maxim Dekker. De centrumverdediger kopte vervolgens de 2-0 tegen de touwen. Nog niet eens een minuut later had Barasi de derde op zijn schoen. Na een goede actie schoot hij rakelings naast.

Opgelucht
Ruim tien minuten voor rust was ook Almere City dicht bij een goal. Lance Duijvestijn schoot echter op de paal, waardoor Jong AZ opgelucht kon ademhalen. Vlak voor de pauze dacht ook De Jong een kans te krijgen. Hij kon vrij op het vijandige doel af, maar kreeg de bal nét niet op tijd onder controle.

Combinatievoetbal
De thuisploeg bleef ook na de pauze bovenliggend en kwam in de 72e minuut op 3-0. Nadat Koopmeiners eerder uit een vrije trap snoeihard op doel schoot, was het voor De Jong ditmaal wel raak. De aanvoerder was het eindstation van heerlijk combinatievoetbal en zette Jong AZ op een comfortabele voorsprong.

Rakelings naast
Een paar minuten later kwam Almere City weer enigszins terug in de wedstrijd toen oud-AZ’er Jeredy Hilterman iets terug deed namens de bezoekers: 3-1. In de slotfase was er opnieuw gevaar van de ploeg uit Flevoland toen Anthony Limbombe kon uithalen. Zijn poging ging rakelings naast.

Aansluitingstreffer
In extra tijd werd het plots toch nog spannend toen Thomas Poll de aansluitingstreffer maakte: 3-2. Door opportunistisch spel van Almere City had Jong AZ het nog een paar keer knap lastig, maar de ploeg trok de zege over de streep. 

Allouch: ‘Zagen dat er mogelijkheden lagen’
“Zoals altijd hebben we onze tegenstander goed geanalyseerd”, vertelde Soulyman Allouch na afloop. “We zagen dat er mogelijkheden lagen in de omschakeling en daar hebben we goed gebruik van gemaakt. Het was in de slotfase nog even spannend, maar we bleven hard voor elkaar werken. We zijn goed bezig en willen deze goede lijn doortrekken.”

https://youtube.com/watch?v=GBfngDfUORU%3Fenablejsapi%3D1%26origin%3Dhttps%3A


WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ – Almere City FC 3-2 (2-0)
Keuken Kampioen Divisie

Opstelling Jong AZ: Sem Westerveld; Robin Lathouwers, Wouter Goes, Maxim Dekker, Misha Engel; Peer Koopmeiners (62. Lewis Schouten), Fedde de Jong, Zico Buurmeester; Iman Griffith, Yusuf Barasi (62. Damienus Reverson), Soulyman Allouch (85. Jayden Addai).
Opstelling Almere City FC: Nordin Bakker; Hamdi Akujobi, Damian van Bruggen, Théo Barbet, Manel Royo Castell; Marcelencio Esajas (46. Tim Receveur), Lance Duijvestijn, Stije Resink (81. Tijmen Wildeboer); Leyee Kromah (70. Anthony Limbombe), Jeredy Hilterman, Bradly van Hoeven.

Scoreverloop: 7. Griffith 1-0, 28. Dekker 2-0, 72. De Jong 3-0, 75. Hilterman 3-1, 90+2. Poll 3-2. 
Gele kaarten: Goes (Jong AZ), Royo Castell, Wildeboer (Almere City FC). 
Rode kaarten: –
Scheidsrechter: Jesse Rozendal. 
Toeschouwers: 700.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl