Fortuna Wormerveer weet asv De Dijk goed weerstand te bieden: nipte 0-1 nederlaag in eerste oefenduel.

De eerste klap mag dan wel geen daalder waard zijn geweest, nuttig was de oefenwedstrijd voor de zondag selectie van 1e klasser Fortuna Wormerveer tegen Vierde Divisionist (voormalige Hoofdklasse) ASV De Dijk beslist. De bezoekers beginnen deze week al aan hun competitie bij Spijkenisse. Of trainer Andre Teuling zijn ideale elftal in zijn hoofd heeft is bij de redactie niet bekend. De zege was in ieder geval voor zijn team. De 0-1 mag voor onze jongens gezien worden als een prima prestatie.

De Amsterdamse Sport Vereniging De Dijk is opgericht op 1 juni 1999. Dit gebeurde na een fusie tussen Rood-Wit A en ASV Schellingwoude. Het geblokte Rood, wit en blauw zijn de clubkleuren. Met het oog op de competitie is de Amsterdamse selectie al zeven weken in voorbereiding waar sv Fortuna Wormerveer onder Rene van Elsland pas twee keer getraind had.

De eerste helft was duidelijk voor de gasten. In het tweede bedrijf wist de gastheer het heft wat steviger in handen te krijgen. De 0-1 ontstond na balverlies op het middenveld. 

Daarna kreeg Fortuna Wormerveer toch wat mogelijkheden en was de kopbal op de doellijn er eentje die een beter lot verdiende. 

asv De Dijk kwam er bij vlagen gevaarlijk uit, maar doelman Justin stond telkens goed opgesteld. Derhalve een 0-1 nederlaag.

Trainer Van Elsland heeft gezien dat het eerste deel van de tweede helft zeker goed was. ‘Vond het niet zo verkeerd’ 

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl