Jong AZ wint in slotminuten van VVV-Venlo

Horst- Jong AZ heeft zich veerkrachtig getoond door in de slotminuten tegen VVV-Venlo een achterstand om te draaien. Dat leverde in het oefenduel in het Limburgse Horst een knappe 2-3 overwinning op.

Jong AZ was in het voorbije seizoen twee keer te sterk voor VVV-Venlo. Ook deze keer schoot de ploeg van Maarten Martens uit de startblokken.

Behendig van De Jong
In de vijfde minuut schoot Fedde de Jong behendig over Ennio van der Gouw heen. Aan zijn doelpunt ging een prachtige voorzet van Zico Buurmeester vooraf, die zijn ploeggenoot met buitenkant voet de diepte in stuurde.
Rebound Braken
VVV kwam al in de negende minuut terug. Aanvoerder Sven Braken kreeg een buitenkansje nadat doelman Sem Westerveld van Jong AZ eerst op de goede plek stond. In de rebound tikte Braken de bal binnen.
Veel kansen
Er waren in de eerste helft veel kansen voor Jong AZ. Zo schoot Lewis Schouten vanaf randje zestien net naast het doel, had De Jong een hard en laag schot in huis en stuitte Koster in een één op één op Van der Gouw. Daal schoot net aan over de lat, terwijl wederom Koster naast schoot.
Venema omzeilt Westerveld
Aan de andere kant was het juist VVV dat doel trof. Ook de Limburgers hadden een paar aardige kansen gehad. In de 28ste minuut was het raak via Nick Venema, die Westerveld omzeilde en binnentikte.
Schouten centraal achterin
In de rust werden vier wissels ingebracht. Dat hield onder meer in dat Lewis Schouten als centrale verdediger ging spelen. Nick Twisk, de middenvelder die als rechtsback aan het duel begon, werd vervangen door Loek Postma.
Weinig kansen
De tweede helft waren er weinig kansen voor beide ploegen. Pas halverwege was het Iman Griffith die voor het eerst gevaarlijk werd met een schot vanaf randje zestien. Vijf minuten voor tijd deed De Jong een moedige poging met een afstandsschot in de linkerbovenhoek.
Addai van afstand
Pas in de 88ste minuut kwam Jong AZ op gelijke hoogte. En hoe: de bal van invaller Jayden Addai zeilde van afstand prachtig binnen.
Allouch draait knap weg
Jong AZ rook bloed en ging ook nog op zoek naar de overwinning. Allouch draaide knap van zijn tegenstander weg en maakte er in de slotminuut nog 2-3 van.
AFC
Jong AZ neemt het in de eerstvolgende oefenwedstrijd op tegen AFC uit Amsterdam. De wedstrijd vindt om 14:00 uur plaats op het AFAS Trainingscomplex.
 
WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
VVV-Venlo – Jong AZ 2-3 (2-1)
Vriendschappelijk
Basisopstelling VVV-Venlo: Ennio van der Gouw; Casper Gedsted, Brian Koglin, Stan Henderikx, Jens Jacobs, Kees de Boer, Joep Kluskens, Calle Johansson, Nick Venema, Thijme Verheijen, Sven Braken.
Opstelling Jong AZ: Sem Westerveld; Nick Twisk (46. Loek Postma), Misha Engel, Wouter Goes (46. Finn Stam), Vasileios Pavlidis (46. Jayden Addai); Lewis Schouten (80. Job Kalisvaart), Zico Buurmeester, Fedde de Jong; Ro-Zangelo Daal (72. Soulyman Allouch), Nick Koster (46. Damienus Reverson), Iman Griffith.
Scoreverloop: 5. De Jong 0-1, 9. Braken 1-1, 28. Venema 2-1, 88. Addai 2-2, 90. Allouch 2-3

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl