Jong AZ verliest oefenduel in Oss

Oss- Jong AZ is in zijn vijfde oefenduel van de voorbereiding tegen een nederlaag aangelopen. In het Frans Heesen Stadion ging de ploeg van Maarten Martens met 2-0 onderuit tegen TOP Oss.
In de eerste twintig minuten was het vooral Jong AZ dat de dienst uitmaakte. De eerste kans was na negen minuten voor Iman Griffith. De aanvaller kwam na een knappe dribbel langs de TOP Oss-defensie, maar doelman Max van Herk wierp zich voor de bal.
Volley
Vervolgens ontstonden er nog meerdere kansen. Zo kwam een vrije trap bij de vrij staande Nick Koster, die van dichtbij over volleerde. Een inzet van Griffith werd gekeerd, waarna de inlopende Job Kalisvaart hoog overschoot.
Langs de kruising
Op slag van rust had Ro-Zangelo Daal tweemaal de openingstreffer op zijn schoen. Zijn eerste inzet scheerde rakelings langs de kruising, waarna Van Herk zijn tweede poging kort daarna uit de hoek dook.
Korte hoek
Na de pauze voerde Jong AZ vijf wijzigingen door. Zo kwamen Finn Stam, Loek Postma, Tom Kerssens, Soulyman Allouch en Damienus Reverson binnen de lijnen. Laatstgenoemde kreeg na een uur spelen een grote kans. Reverson naderde het doel van de tegenstander en schoot in de korte hoek op de sluitpost.
Score geopend
In de 75e minuut nam de thuisploeg de leiding. Jearl Margaritha werd in het Jong AZ-strafschopgebied aangespeeld en schoot van korte afstand raak: 1-0. Niet veel later kon TOP ook een tweede goal scoren. Delano Ladan schoot op de uitgekomen Sem Westerveld en werkte de rebound naast.
Penalty
In de slotfase moest Jong AZ ook een tweede tegengoal incasseren. Na een overtreding in de eigen zestien wees de scheidsrechter naar de stip. Mathieu maakte vervolgens zijn tweede van de avond en besliste daarmee het oefenduel: 2-0.
Koninklijke HFC
Komende zaterdag vervolgt Jong AZ zijn oefencampagne. Dan staat een treffen met Koninklijke HFC op de rol. De wedstrijd op Sportpark Spanjaardslaan in Haarlem begint om 14:30 uur. Klik hier voor het volledige overzicht van Jong AZ’s oefenprogramma.
WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
TOP Oss – Jong AZ 2-0 (0-0)

Vriendschappelijk
Basisopstelling TOP Oss: Max van Herk; Brend Leeflang, Dehninio Muringen, Danny Prins, Jomairo Kogeldans, Nicolas Abdat, Nezar S’Rifi, Thomas Beekman; Justin Barry, Arthur Allemeersch, Kay Tejan.
Opstelling Jong AZ: Sem Westerveld; Sem Dekkers (72. Robin Lathouwers), Wouter Goes (46. Finn Stam), Misha Engel (46. Loek Postma), Vasilios Pavlidis (72. Engel); Nick Twisk (72. Kalisvaart), Iman Griffith (72. Koster), Job Kalisvaart (46. Tom Kerssens); Ernest Poku (15. Jayden Addai / Daal), Nick Koster (46. Damienus Reverson), Ro-Zangelo Daal (46. Soulyman Allouch).
Scoreverloop: 75. Mathieu 1-0, 83. Mathieu 2-0 (pen.).
Foto’s: Herbert Dekkers