Jong AZ boekt 0-5 oefenzege op vv Katwijk

Katwijk aan zee- Jong AZ heeft in de voorbereiding op het nieuwe seizoen een ruime zege geboekt op VV Katwijk. Op het complex van de topamateurs uit Katwijk aan Zee werd het 0-5 voor de ploeg van trainer Maarten Martens.
AZ was al bij de eerste de beste kans heel dicht bij een goal, toen Soulyman Allouch knap een aanval voor zichzelf opzette. Hij begon bij de middenlijn, zag Zico Buurmeester een hakje geven, combineerde met Nick Koster en kreeg de bal weer terug ter hoogte van het strafschopgebied. Zijn inzet werd ternauwernood gekeerd.
Vrije trap Engel
Na achttien minuten spelen was het voor de eerste keer raak. Misha Engel ging achter de bal staan bij een vrije trap. Hij probeerde het in één keer en zag zijn hoge schot via de binnenkant van de paal tegen de touwen belanden.
Overtuigend schot Lathouwers
Twee minuten later stond het al 0-2 voor Jong AZ. Rechtsback Robin Lathouwers maakte een mooie loopactie, waarbij hij de diepte in werd gestuurd door Nick Twisk. Lathouwers stoomde gelijk door richting het doel en schoot overtuigend binnen.
Twee grote kansen
Op slag van rust waren er nog twee grote kansen voor Jong AZ. Nick Koster stuitte met zijn inzet op de keeper, waarna ook de inzet van Ernest Poku in de rebound werd gekeerd. Daardoor gingen beide teams rusten met een 0-2 tussenstand.
Goed druk zetten Griffith
Na de rust kwam eerst Katwijk er gevaarlijk uit met een schot van spits Tim Freriks. Daarna was het toch weer Jong AZ dat doel trof. Iman Griffith veroverde de bal door goed druk te zetten en gaf de bal op een presenteerblaadje bij Damienus Reverson. Die schoot de 0-3 binnen.
Koud kunstje voor Addai
Kort daarna was het opnieuw raak via Jayden Addai. De aanvaller werkte eveneens van dichtbij binnen. Vasileios Pavlidis gooide in, waarna de bal in de kluts bij Buurmeester terechtkwam. Die speelde meteen Addai vrij. Voor hem was het een koud kunstje om af te ronden, 0-4.
Daal bepaalt eindstand
Het bleef lang stil, maar in de blessuretijd van de tweede helft bepaalde Ro-Zangelo Daal de eindstand op 0-5. Hij werd door Tom Kerssens op het doel af gestuurd en schoof laag binnen.
TOP Oss
De eerstvolgende oefenwedstrijd van Jong AZ in de voorbereiding op het nieuwe seizoen is op woensdag 13 juli tegen TOP Oss. Het duel wordt om 19:00 uur gespeeld in het Frans Heesen Stadion.
WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
VV Katwijk – Jong AZ 0-5 (0-2)

Vriendschappelijk
Opstelling Jong AZ: Rome-Jayden Owusu-Oduro; Robin Lathouwers (46. Jurre van Aken), Wouter Goes (46. Loek Postma), Misha Engel (46. Kiyjano Hugo), Sem Dekkers (46. Vasileios Pavlidis); Nick Twisk (46. Tom Kerssens), Zico Buurmeester (69. Job Kalisvaart), Iman Griffith (69. Finn Stam); Ernest Poku (46. Jayden Addai), Nick Koster (46. Damienus Reverson), Soulyman Allouch (46. Ro-Zangelo Daal).
Basisopstelling VV Katwijk: Timon Fikkert; Oege Sietse van Lingen, Robbert Susan, Paul Kok, Joey Ravensbergen; Levi Bouwense, Rick van der Meer, Lars Weistra, Ahmed El Azzouit, Tim Freriks, Mukhtar Suleiman
Scoreverloop: 18. Engel 0-1, 20. Lathouwers 0-2, 61. Reverson 0-3, 63. Addai 0-4, 90. Daal 0-5.
Foto’s: Herbert Dekkers

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl