Jong AZ ruim langs Jong Sparta

Zaanstad- Jong AZ heeft de derde oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen. Op het AFAS Trainingscomplex werd het 4-0 tegen Jong Sparta Rotterdam. De goals werden over beide helften verdeeld.
Jong AZ wist al in de negende minuut op voorsprong te komen via Ernest Poku. Loek Postma gaf een lange bal op Robin Lathouwers. Die gaf vanaf rechts voor op Poku. Voor de spits was het vervolgens alleen nog zaak om binnen te werken.
Kans Kalisvaart geblokkeerd
Na een fase zonder al te grote kansen had Job Kalisvaart de score in de 34ste minuut kunnen verdubbelen. Ro-Zangelo Daal bracht de bal bij Poku, die vervolgens Kalisvaart vrij speelde. De inzet van Kalisvaart werd ternauwernood geblokkeerd.
Daal in de bovenhoek
Vijf minuten voor tijd kwam dan toch de tweede treffer van het duel op het scorebord. Na een goede opbouw vanaf doelman Sem Westerveld kwam de bal ter hoogte van het strafschopgebied bij Jayden Addai terecht. Hij vond Daal op links, die meteen in de rechterbovenhoek binnenschoot: 2-0.
Stagespeler Hugo
In de tweede helft kwam Jong AZ al na vijf minuten spelen op een 3-0 voorsprong. Stagespeler Kijano Hugo, die koud in het veld stond als centrale verdediger, kreeg de bal uit een vrije trap en schoot in de korte hoek binnen.
Koster omzeilt de keeper
Het was vervolgens aan Nick Koster om de eindstand op 4-0 te bepalen. De spits, die eveneens alleen in de tweede helft in actie kwam, omzeilde de keeper van Jong Sparta Rotterdam en tikte in een leeg doel binnen.
Katwijk
De eerstvolgende oefenwedstrijd van Jong AZ is aanstaande zaterdag tegen de amateurs van vv Katwijk. Het duel start om 14:30 uur op het complex in Katwijk aan Zee. Klik hier voor het resterende oefenprogramma.
WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ – Jong Sparta Rotterdam 2-0 (4-0)
Oefenwedstrijd
Opstelling Jong AZ: Sem Westerveld; Robin Lathouwers (46. Jurre van Aken), Loek Postma (46. Wouter Goes), Vasilios Pavlidis (46. Kijano Hugo), Misha Engel (46. Sem Dekkers); Nick Twisk (60. Soulyman Allouch / 79. Job Kalisvaart), Soulyman Allouch (46. Finn Stam), Job Kalisvaart (46. Damienus Reverson); Jayden Addai (46. Tom Kerssens), Ernest Poku (46. Nick Koster), Ro-Zangelo Daal (46. Wilkims Ochieng).
Basisopstelling Jong Sparta Rotterdam: Youri Schoonderwaldt; Marvin Young, Augustin Drakpe, Farouq Limouri, Jay den Haan; Constantijn Schop, Hamza El Dahri, Dano Lourens; Mehmet Yuksel, David Garden, Sitor Sla.
Scoreverloop: 9. Poku 1-0, 40. Daal 2-0, 50. Hugo 3-0, 62. Koster 4-0.
Foto’s: Herbert Dekkers

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl