Combinatieteam Jong AZ verliest van Almere City

Zaanstad- Een combinatieteam van AZ 1 en Jong AZ heeft zaterdag een oefenduel van Almere City FC verloren. De formatie van Maarten Martens kwam in de slotfase nog terug van een 0-2 achterstand, maar verloor met 1-3.
De thuisploeg kreeg in de openingsfase direct een uitgelezen mogelijkheid om de leiding te nemen. Nick Twisk werd in het strafschopgebied gevloerd, waarna de bal op de stip ging. De strafschop leverde echter geen goal op, want Jayden Addai raakte de lat.
Pouwels
In de dertiende minuut was het aan de overzijde wel raak. Maarten Pouwels tikte een voorzet langs doelman Sem Westerveld. De spits van Almere City kreeg niet veel later opnieuw een grote kans, maar ditmaal redde Westerveld. Hij tikte zijn kopbal over de lat.
Op de proef gesteld
Na deze fase waren het de Alkmaarders die de aanval zochten. Zo ging een inzet van Ro-Zangelo Daal over en schoot de naar binnen gekomen Addai voorlangs. Daal stelde daarna Almere City-keeper Nordin Bakker nog op de proef. De doelman moest in actie komen bij een vrije trap van de buitenspeler.
De weg naar voren
In de tweede helft kwamen liefst tien andere namen binnen de lijnen. AZ zocht zijn weg naar het Almeerse doel om de achterstand ongedaan te maken en was daarin meermaals dreigend. In de tachtigste minuut zorgde Almere City echter voor de 0-2. De bezoekers kregen na een handsbal een strafschop, die werd benut door Stije Resink.
Strafschop Allouch
Vlak voor tijd maakte AZ de aansluitingstreffer. Invaller Ernest Poku werd gehaakt, waarna de scheidsrechter floot voor een penalty. Soulyman Allouch ging achter de bal staan en schoot binnen: 1-2.
Wildeboer
AZ ging in de laatste minuten op jacht naar de gelijkmaker, maar moest in blessuretijd een derde goal incasseren. Oud-AZ’er Tijmen Wildeboer bepaalde de eindstand op 1-3.
Jong Sparta Rotterdam
Komende woensdag vervolgt Jong AZ zijn oefencampagne. Op het AFAS Trainingscomplex is Jong Sparta Rotterdam dan om 12:30 uur de opponent.
WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Zaterdag 2 juli Wijdewormer/Zaanstad
AZ – Almere City FC 1-3 (0-1)
Oefenwedstrijd
Opstelling AZ: Sem Westerveld; Jurre van Aken (46. Robin Lathouwers), Karlsen Sander (60. Misha Engel), Wouter Goes (46. Vasilios Pavlidis), Wilkims Ochieng (77. Ernest Poku); Nick Twisk (46. Dave Kwakman), Damienus Reverson (46. Soulyman Allouch), Sem Dekkers (46. Loek Postma); Jayden Addai (46. Job Kalisvaart), Nick Koster (Tom Kerssens), Ro-Zangelo Daal (46. Finn Stam).
Basisopstelling Almere City FC: Nordin Bakker; Faris Hammouti, Frederik Helstrup, Danny Post, Jaden Pinas; Jan Ras, Faïz Mattoir, Lance Duijvestijn; Layee Kromah, Maarten Pouwels, Bradly van Hoeven.
Scoreverloop: 13. Pouwels 0-1, 80. Resink 0-2 (pen.), 87. Allouch 1-2 (pen.), 90+1. Wildeboer 1-3.
Foto’s: Herbert Dekkers