OFC 90 jaar met feestweek; Oud OFC en AJAX klassiekers onder leiding van Joey Kooij tegenover elkaar

Oostzaan- OFC bestaat op 1 juli 2022 “90 jaar” en viert dat met de leden. De 90 jarige bespeler van Sportpark Twiske in Oostzaan bestaat 90 jaar en heeft deze week een feestprogramma. In juni 1932 werd op initiatief van de toenmalige eigenaar van café Concordia, heer J. Lust, een bijeenkomst gehouden om een voetbalclub op te richten. Een groep jongeren werd het dorp in gestuurd met de opdracht meer zielen voor de oprichting van een voetbalclub te laten warmlopen. Zo geschiedde en op 1 juli 1932 zag OFC het levenslicht in het ‘blauwe acterend van café Concordia’.
Nu 90 jaar verder geniet de bezoekers, leden, vrijwilligers van Oostzaansche Football Club nog steeds van de vereniging en locatie. Er is een breed scala aan verschillende evenementen gedurende de jubileumweek die op zaterdag 25 juni begon. Er werd zaterdag avond 25 juni gestart met een OFC 90 jaar receptie.

Op Zondag 26 juni stond op het programma een wedstrijd tussen oud OFC-ers en AJAX klassiekers. De wedstrijd werd geleid onder KNVB scheidsrechter en oud OFC lid Joey Kooij. AJAX kwam met een gemengd team die het voetballen nog niet verleerd had. Een leuke wedstrijd van beide kanten. Uiteindelijk ging de winst naar AJAX en werd het 4-6. Bij de Amsterdammers speelden opvallend genoeg ook dames mee. Dat waren ex Fortuna Wormerveer, AZ, FC Twente en Telstar speelster Suzanne Marees- die de eerste wedstrijdminuten maakte sinds ze ruim zes jaar geleden stopte- die werd gevraagd door Daphne Koster en Desiree van Lunteren  Sinds kort traint het trio weer samen bij Ajax in verband met een vrouwenteam dat aan de amateurtak gaat worden toegevoegd. Bij Ajax speelde verder ex OFC (zat) speler Olaf Lindenbergh mee bijgestaand door rapper Yes-r en Dennis Gerritsen. Pim van Dord zat als coach op de bank. Na afloop ging het feest verder met een hapje, drankje en live muziek.

Dinsdag avond 28 juni wordt er om 20:00 uur geklaverjast, woensdag 29 juni is er een bingo/kien avond en op donderdag 30 juni is er een darttoernooi. Het weekend wordt op vrijdag avond 1 juli ingeluid met een heuze pub/voetbalquiz en op zaterdag 2 juli is er vanaf 10;15 uur een jeugd voetbaldag en `s avonds een feestavond voor volwassenen. Zondag 3 juli is er een 7×7 toernooi en dat betekent het laatste wapenfeit van de feestweek.
Foto’s: Michel Westdijk

 

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl