Jong AZ start voorbereiding met zege op vv Bergen

Bergen- Jong AZ is de voorbereiding op het nieuwe seizoen gestart met een overwinning op VV Bergen. Op het terrein van de amateurclub werd het zaterdag namiddag 1-6.
De wedstrijd schoot voor Jong AZ uit de startblokken, omdat Ricuenio Kewal al snel voor het doel van vv Bergen opdook. De aanvaller stond op de goede plek om direct uit de lucht een voorzet vanaf links binnen te schieten.
Kansen
Er waren in het verdere verloop van de eerste helft zo nu en dan kansen voor Jong AZ. Een inzet van Soulyman Allouch werd van de lijn gehaald, terwijl een poging van Kewal werd verwerkt tot een hoekschop. Na een half uur spelen haalde de keeper van Bergen een goed afstandsschot van Job Kalisvaart van de lijn.
Droge knal Kalisvaart
Na een bal van Tom Kerssens op de lat en een prachtige redding van doelman Tristan Kuijsten op een vrije trap was het in de veertigste minuut weer raak voor Jong AZ. Job Kalisvaart verdubbelde met een droge knal van afstand de score.
Intikker voor Postma
Ook in de tweede helft deed Jong AZ snel van zich spreken. Verdediger Loek Postma kreeg de bal voor het intikken, nadat Vasilis Pavlidis op de lat had gekopt: 0-3.
Koster schiet binnen
Nick Koster maakte er even later 0-4 van door in z’n eentje op het doel af te gaan. Hij kapte zijn directe tegenstander uit en schoot overtuigend binnen.
Goes pikt goal mee
Het bleef even stil, al kwam Jong AZ wel een paar keer gevaarlijk voor het doel van Bergen. Tot echte kansen leidde het niet. Wouter Goes, die eerder in de week zijn contract bij AZ verlengde, pikte in de slotfase een goal mee. Hij was eerder bij de bal dan de keeper en kopte de 0-5 binnen.
Slotakkoord voor Postma
Het slotakkoord namens Jong AZ was voor Postma. En hoe: nadat Reverson de opstomende verdediger aanspeelde, schoot de ontvanger van grote afstand de bal in de linkerhoek: 0-6. In de blessuretijd maakte Bergen nog een treffer en werd de eindstand bepaald op 1-6.
WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
VV Bergen – Jong AZ 1-6 (0-2)
Oefenwedstrijd
Opstelling Jong AZ eerste helft: Tristan Kuijsten; Sem Dekkers, Wouter Goes, Misha Engel, Wilkims Ochieng; Dave Kwakman, Job Kalisvaart, Tom Kerssens; Jayden Addai, Ricuenio Kewal, Soulyman Allouch.
Opstelling Jong AZ tweede helft: Tristan Kuijsten (70. Gijs van Schouten), Jurre van Aken, Loek Postma, Vasilis Pavlidis, Misha Engel (70. Wouter Goes); Dave Kwakman (70. Sem Dekkers), Marko Vejinovic, Soulyman Allouch (70. Wilkims Ochieng);  Ricuenio Kewal (70. Iman Griffith), Nick Koster, Damienus Reverson.
Scoreverloop: 4. Kewal 0-1, 40. Kalisvaart 0-2, 49. Postma 0-3, 57. Koster 0-4, 85. Goes 0-5, 89. Postma 0-6, 90. Bergen 1-6.
Resterend programma voorbereiding Jong AZ:
2-7 (13:00, AFAS Trainingscomplex): Combinatieteam (Jong) AZ – Almere City FC
6-7 (12:30, AFAS Trainingscomplex): Jong AZ – Jong Sparta Rotterdam
9-7 (14:30, Katwijk aan Zee): vv Katwijk – Jong AZ
13-7 (19:00, Oss): TOP Oss – Jong AZ
16-7 (14:30, Haarlem): Kon. HFC – Jong AZ
19-7 (18:00, Horst): VVV-Venlo – Jong AZ
23-7 (14:00, AFAS Trainingscomplex): Jong AZ – AFC
31-7 (14:00, Genk): Jong RC Genk – Jong AZ
Foto’s: Herbert Dekkers