Patrick Huisman beschikt bij ZCFC over een prima selectie: klaar voor de start van het seizoen 2022/2023

Zaandam- De overschrijvingsdatum was voor de categorie A-spelers was op woensdag 15 juni en is gepasseerd. De spelerscarrousel draaide in het Zaanse voetbal op volle toeren. Welke speler gaat naar welke vereniging? Voor ZCFC een bijzonder jaar: voor het eerst sinds jaren is ZCFC erin geslaagd een grote hoeveelheid eigen jeugdspelers te laten doorstromen naar de selectie.

Het Zaans oranje is hier 4 jaar geleden mee gestart en door hier de focus op te leggen is nagenoeg de hele groep van Damien, Bas en Bert is aangeschoven bij de selectie. Jonge zeer goede voetballers uit de eigen gelederen.  Veel dank is ZCFC verschuldigd aan specifiek Bas, Bert, Damien en Ron die er in de 4 jaar er alles aan hebben gedaan om dit mogelijk te maken, dit lijkt namelijk heel normaal, maar is tegenwoordig heel bijzonder. Spelers halen (en betalen) lijkt tegenwoordig de norm, maar is uiteindelijk de nekslag voor veel verenigingen. Bevlogenheid, clubgevoel en betrokkenheid kun je namelijk niet kopen of bestellen. Natuurlijk was het spijtig dat ZCFC net te kort kwam voor handhaving in de 3e klasse zaterdag en naar de 4e klasse te degraderen maar er zijn ondanks dat veel lichtpuntjes te benoemen. Op sportief vlak, de club heeft een prima jeugd en beschikt over veel teams die op zaterdag met plezier op het veld staan. Bovendien blijft ZCFC voor jaren op sportpark Kalverhoek spelen en is het clubgebouw futureproof. En de verduurzaming wordt alleen nog maar verder uitgerold.

Ook zijn de Zaandammers erg blij dat van de selectie van dit seizoen, een grote groep heeft aangegeven te blijven bij ZCFC. Met veel trots presenteert de club de namen voor het seizoen 2022/2023. Tijdens het Zaanstad Cup toernooi zal deze groep in het Zaans Oranje te bewonderen zijn. Dit onder leiding van de nieuwe trainer Patrick Huisman.
Voorlopige selectie 2022/2023
Mourad Aakouk
Rafael Blees                            (JO18/JO19)
Alessio Kasanwirjo
Saverio Kasanwirjo
Tom Luckfiel                           (JO18/JO19)
Daan Luckfiel (K)                   (JO18/JO19)
Jacco Munscher
Maurice Stor
Milan vd Berg                         (JO18/JO19)
Jordan Butter
Jesper Jonker (K)
Mick Jonker (K)
Berkin Kahveci                      (JO18/JO19)
Gijs Keijzer                              (JO18/JO19)
Aaron Knibbe                         (JO18/JO19)
Jesse Knibbe
Cas Meijer
Patrick Pieters
Daniel Post
Quint Rempt
Max Schmidt                          (JO18/JO19)
Calvin Stolk
Lucas Suijdendorp                 (JO18/JO19)
Bink van Wageningen           (JO18/JO19)
Cas vd Wijngaard                   (JO18/JO19)
Ruben Wooldrik
Tom vd Zant
Lindo van Maasdam              (JO18/JO19)
Hidde Tel                                (JO18/JO19)
Senna Nocera                         (JO18/JO19)
Lucas Wijkstra
Jesper van Dijk
Wesley Geerts
Mark Alserda                          (Westzaan)
Bodhi Smis                             (FC Zaandam)
Hein Koster
Overgeschreven naar andere vereniging
Joppe Volcklandt                    (FC Hilversum)
Jeroen de Louw                      (ZVC’22)
Justin Valk                              (KFC)
Sebastiaan Ntim                     (vv Assendelft)
Brandon Derie                        (WSV 1930)
Chris Visser                             (sv De Rijp)
Bedankt als lid of naar ander seniorenteam
Mike Bloemberg
Oscar Koolmees
Severin Mouthino
Roel en Lars van den Ende
Felix Scheepers
Wycher Lens