ZCFC bouwt aan de toekomst: club blijft komende 19 jaar op Sportcomplex Kalverhoek spelen

Zaandam- Afgelopen zaterdag tijdens de jaarlijkse BBQ op het jaarfeest had het ZCFC bestuur een belangrijke mededeling. Een boodschap die cruciaal is voor de toekomst van de club. In samenspraak met de gemeente Zaanstad zijn Ben, Dirk en Roland namens het bestuur een nieuwe huurovereenkomst aangegaan. De komende 19 jaar voetbalt het Zaans Oranje op Sportcomplex de Kalverhoek.

Waarom dit zo cruciaal is? : Veel sportverenigingen – en dat geldt dus ook voor ZCFC- hebben een huurovereenkomst die per jaar opzegbaar is. Dit met het oog op bijvoorbeeld woningbouw. De grond is van de gemeente, de opstal (kantine en kleedkamers) van de club. Als je wilt verbouwen of verduurzamen, moet je dus wel zeker weten dat je ook de komende jaren gebruik kunt maken van die faciliteiten. En dat is de Zaandammers gelukt, in ieder geval de komende 19 jaar zit ZCFC op de Kalverhoek, de handtekeningen zijn gezet.
Dit maakt het nu mogelijk om ook in het laatste stuk te gaan investeren/verduurzamen: de kantine en de kleedkamers. Er is een kleine groep echte ZCFC’ers (onder andere Rob Vos, Ron Way, Dirk Slootweg  en Richard de Vos) om na te denken welke projecten er moeten worden opgepakt en in welke volgorde. Denk hierbij aan isolatie van glas, muren en dak, LED verlichting (op het C-veld), verduurzaming van de energievoorziening, het vervangen van de toiletten, etcetera.
Deze groep zal een voorstel maken en dit in september tijdens de Algemene Ledenvergadering presenteren. De verwachte investering van ongeveer 250.000 euro denken ze deels uit eigen middelen en deels via financiering te kunnen gaan doen. Uiteraard als de leden hier akkoord op geven. Voor het financieringsvraagstuk is Jaap van Braam gevraagd mee te denken. Hier komt een apart voorstel voor (financiering in de vorm van crowdfunding, lening, etc.) .
Uiteraard kunnen ze dit niet zonder hulp. De Christelijke Zaandamse Footballclub mikt er nu op om zo spoedig als mogelijk na de Algemene Ledenvergadering van start te gaan, de grootste werkzaamheden zullen tijdens de winterstop en de zomerstop volgend seizoen moeten plaatsvinden. Dat lijkt ver weg, maar er moet een hoop gebeuren en er is haast. Zeker met de huidige energieprijzen. NB: dankzij Rob Vos en Richard de Vos zit ZCFC onder zeer goede voorwaarden nog tot november 2023 onder ‘de pannen’ bij de huidige energieleverancier, maar de tijd dringt.
Ben je handig, kun je goed schilderen, slopen, leidingen aanleggen, ben je binnenhuisarchitect of denk je op een andere manier een bijdrage aan deze geweldige stap voor de club te kunnen geven? Stuur dan een mailtje naar: voorzitter@zcfc.nl, en vermeld daarbij wat je graag zou willen doen. Na de ALV nemen ze dan contact met je op.