Tweede kamerlid Van Nispen (SP) in gesprek met HALT en de KNVB over interventie sport en gedrag

Zaanstad- Het is noodzakelijk om ongewenst gedrag op het sportveld aan te pakken en in de toekomst te voorkomen. De Halt interventie in het tuchtrecht helpt jongeren die wangedrag in het veld vertonen daarom op een laagdrempelige manier op het rechte pad te houden. Op vrijdag 17 juni spraken Halt, ervaringsdeskundigen en de KNVB met Kamerlid Van Nispen (SP) over de interventie. Door positieve resultaten pleiten de betrokkenen voor continuering van de maatregel.

Het mes van dit programma snijdt aan twee kanten. Enerzijds draagt het bij aan meer sportiviteit en respect op de voetbalvelden. Anderzijds leveren we als voetbalbond een bijdrage aan het beïnvloeden van jongeren die buiten het voetbalveld wellicht ook weleens buiten de lijnen kleuren. Bovendien herstellen jongeren in de interventie de relatie met het slachtoffer, waardoor dader en slachtoffer echt weer verder kunnen met elkaar.
De financiering voor de Halt interventie Sport en Gedrag loopt eind 2022 af. Daarmee dreigt de inzet van deze interventie te stoppen. Het oplaaiende voetbalgeweld en de combinatie van positieve ervaringen vanuit deelnemers, Halt en de KNVB motiveren om de interventie voort te zetten en zelfs verder uit te breiden. Structurele financiering is daarbij van belang. Zo realiseren we sportief gedrag in het voetbal én de maatschappij.
Ook Kamerlid Van Nispen beaamt het belang van de interventie. Van Nispen: “Ik had al veel over deze effectieve gedragsinterventie gehoord. Maar als je het dan uit de mond hoort van een jongen die zelf over de schreef is gegaan op het voetbalveld, dankzij die trainingen beter zijn boosheid kan reguleren én een gesprek heeft gehad met het slachtoffer, dat maakt echt indruk. Het is duidelijk dat de financiering moet worden voortgezet. Daar ga ik in de Tweede Kamer mijn uiterste best voor doen.” Eerder stelde Van Nispen al vragen aan sportminister Helder over de mogelijkheden om de door het Nederlands Jeugdinstituut (NJI) erkende gedragsinterventie te continueren.

 

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl