Fortuna Wormerveer (zat) weet promotie naar derde klasse af te dwingen

Eemnes-  Een dergelijke kop doet vermoeden dat er veel strijd moest worden geleverd om die prestatie te kunnen afdwingen. Wie de uitslag van 0-6 verneemt zal begrijpen dat het het krachtsverschil tussen Voorwaarts Utrecht en Fortuna Wormerveer (zat) te groot bleek. Het doel – hoe dan ook promoveren – was bereikt.

Dat er weinig tot geen krachtsverschil bestaat tussen de vierde en derde klasse was al eerder opgevallen. Toch moet je altijd maar afwachten hoe dat in een finale uit kan pakken. De tegenstander eindigde in haar competitie (3e klasse) laag waar de Wormerveerders flink wat overwinningen achter hun naam wisten te zetten. De bal blijft ook in Eemnes rond.
Voor aanvang van de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen vanwege het overlijden van onze oer-clubman Erik van der Laan. Dat doet je dan beseffen hoe dicht vreugde en verdriet bij elkaar liggen. Hoe sterk ook dat Kenjiro van der Laan deze wedstrijd mee speelde en zelfs eend doelpunt wist te scoren. In gedachten hoorden we langs de lijn Erik roepen dat Ken het prima gedaan heeft. En we zien in gedachten de enorme grijns op zijn gelaat. De spanning was in feite al na vier minuten uit de partij. De schuldige was Yannick die de bal onder de Voorwaarts U-keeper doorschoof. Voorwaarts probeerde vervolgens wel druk te zetten, maar dat leidde niet tot verontrustend resultaat. Alleen een corner moest door Rik uit de lucht geplukt worden.
Unknown-4.jpeg
Na nog diverse kansrijke situaties, die steeds op het nippertje door de Voortwaars U-defensie konden worden verijdeld, was het na de drinkpauze weer Fortuna W dat het heft in handen hield. Hoe lang zou het duren voor de tegenstander definieer op de knieën gedwongen werd. De onstuitbare Kenyon bracht Gianluca in stelling, helaas geen succes, maar vlak daarna speelde Kenyon zichzelf vrij en maakte het heel mooi af en de 0-2 was een zekerheid. Nog voor de pauze werd het gat vergroot een solo van Ivan betekende 0-3. In de 38e minuut was het na een Fotuna-overtreding Voorwaarts U dat een vrije trap op de 16 meter mocht nemen. Deze werd hopeloos over geschoten. Langs de lijn vertelden de Fortuna W-supporters zelden zo’n eenzijdige wedstrijd te hebben gezien!
Unknown-6.jpeg
Na de thee was het direct Fortuna W dat weer in de aanval ging. Toch wist Voorwaarts een schot richting Rik los te laten, maar dat ging naast het heiligdom. Heel even hield de Wormerveerse aanhang haar hart vast toen bij een vrije trap Ivan op het hoofd werd geraakt en neer ging. Na liefdevolle verzorging kon hij het spel gelukkig weer vervolgen.
Unknown-7.jpeg
Nadat Yannick zich vast liep op de keeper, Kenyon werd gelanceerd en zijn bal via de keeper naast zag gaan, een kopbal van Gianluca idem dito was het laatstgenoemde die toch de meer dan terechte 0-4 scoorde. Meteen werd er door coach Marcel volop gewisseld. Jordi, Ivan en Kenyon maakten plaats voor Jayden, Matthijs en Mike. Richting het einde werd het 0-5 via Yannick die de bal akelig precies in de bovenhoek plaatste.
Unknown-10.jpeg
Na de drinkpauze nogmaals een wissel aan Fortuna W-zijde. Dani en Gianluca mochten gaan zitten en kwamen Youp en Piet erin. Laatstgenoemde rekende nog te gaan scoren, maar Jayden – alleen voor de keeper, zag Piet niet vrij lopen. In de slotfase toch een moment waarbij iedereen een soort van rilling door het lijf ging. Want de 0-6 werd gescoord door Kenjiro.
Unknown-12.jpeg
Verder geen problemen meer en bij het laatste fluitsignaal het nodige gejoel en gejuich.